Termékek Menü

Wartner szemölcsfagyasztó spray

Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
5.636 Ft (4.438 Ft + ÁFA)
Cikkszám: 0031004130967
Átlagos értékelés: Nem értékelt

A leghatékonyabb és leggyorsabb otthon alkalmazható kezelés, szemölcsirtás fagyasztásos eljárással.

Lefagyasztja a szemölcsöt a gyökeréig

A WARTNER ALKALMAZÁSA ELŐTT OLVASSA VÉGIG A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT

 

Elérhetőség: Raktáron

Leírás és Paraméterek

A. A szemölcsökről bővebben

A szemölcsök jóindulatú bőrkinövések, amiket a humán papilloma vírus (HPV) okoz.
A szemölcsöknek különböző típusai vannak, amelyek közül a leggyakoribbat közönséges szemölcsnek nevezik.
Vérerekkel ellátott kötőszövetes magból és az azt fedő külső hámszövetből állnak.

A közönséges szemölcsöt a felületének érdes, karfiolszerű kinézetéről lehet felismerni. Rendszerint a kézen, a térden és a könyökön jelenik meg.

A lábon lévő közönséges szemölcs hasonló a kézen lévő közönséges szemölcsökhöz azzal a különbséggel, hogy a talpon vagy a lábujjak talpi felszínén jelenik meg, laposabb és gyakran okoz fájdalmat járás során. A Wartner-t a kézen és lábon lévő közönséges szemölcsök kezelésére tervezték, amely kezelés két kiegészítő lépést tartalmaz az optimális előkészítéshez és utókezeléshez.

A közönséges szemölcs a népesség átlag 7-10%-át érinti. Leggyakrabban gyermekeknél és serdülőknél fordul elő. Igen fertőző és gyakrabban jelenik meg olyan esetben, ha a szervezet védekezőrendszere gyenge. A szemölcsök egyik emberről a másikre vagy egyik testrészről a másikre terjedhetnek a fertőzött területtel való közvetlen érintkezés során. A szemölcsök több mint 50%-a az első két évben kezelés nélkül eltűnik. Mégis sokan döntenek inkább a kezelés mellett, mivel ezek a bőrelváltozások esztétikai problémát okoznak, a lábon lévő szemölcs pedig fájdalommal is jár.

A szemölcsök kezelésének hagyományosan két módja van: savkészítményekkel, amelyeket közvetlenül a szemölcsön kell alkalmazni, valamint orvos általi sebészeti eltávolítás, amit lézeres kezeléssel, égetéssel vagy ún. krioterápiával (folyékony nitrogénnel való fagyasztás) végeznek. A Wartner hatékony és gyors, egyszerűen alkalmazható krioterápiás eljáráson alapuló otthoni kezelés. Ha az eltávolítani kívánt szemölcs mérete meghaladja a 7,5 millimétert, keresse fel kezelőorvosát.

B. Hogyan fejti ki hatását a Wartner?

A Wartner az orvosok által is alkalmazott fagyasztásos módszerrel kezeli a szemölcsöt.

1. A Wartner azonnal lefagyasztja a szemölcsöt egészen a gyökeréig. Amikor a habszivacs rudacskát a szemölcsre nyomja, az elfehéredhet és eközben enyhe fájdalom és égő érzés jelentkezhet a fagyasztás következményeként. A normális bőrszín visszatér, miután a habszivacs rudacskát leveszi a bőrről. A fájó, égő érzés gyorsan alábbhagy, majd néhány óra alatt teljesen megszűnik.
2. Miután a kezelt terület felenged, a bőr kipirosodhat. A fagyasztás eredményeként a szemölcs alatt néhány napon belül egy hólyag képződik, ami szabad szemmel nem mindig látható. A következő 10-14 nap alatt a kezelt szemölcs fokozatosan eltűnik vagy leesik és alóla új, egészséges bőrfelület kerül a felszínre.

C. Lehetséges mellékhatások

- Mint minden fagyasztásos eljárásnál, a bőr átmenetileg elfehéredhet.
- Fontos, hogy mindig az utasításoknak megfelelően használja a terméket. Amennyiben a fagyasztás túl hosszú ideig történik, a bőr felső rétegei károsodhatnak, amely hegesedéssel és/vagy idegkárosodással járhat.
- Az ujjakon/lábujjakon lévő egészséges szövetrétegeket is elérő alkalmazás (ami akkor fordulhat elő, ha a rudacska a javasolt időnél tovább érintkezik a bőrfelülettel) helyi szövetelhaláshoz vezethet.
- Egyeseknél nagy hólyagok képződhetnek, amelyek fájdalmasak lehetnek.
- A szemölcs leválása után az érintett terület pigmenthiány és/vagy apró hegesedése alakulhat ki.
- A Wartner használata kisebb égési sérüléseket eredményezhet a termék alacsony fagyasztási hőmérséklete miatt, és bár ilyen mellékhatásokról beszámoltak, ezek relatívan kis számban fordultak elő.
- A mellékhatások minimalizálása érdekében nagyon fontos, hogy a Wartner-t a használati útmutatóban leírtaknak megfelelően használja (lásd használati útmutató).

D. Figyelmeztetés: a következő esetekben nem alkalmazható a Wartner:

Amennyiben nem 100%-ig biztos abban, hogy az adott bőrelváltozás valóban szemölcs, a Wartner használata előtt kérje ki orvosa tanácsát.

A terméket csak felnőttek használhatják.
4 éves kor alatti gyermekeknél nem alkalmazható.
Terhesség és szoptatás alatt ne használja.
Ne alkalmazza cukorbetegség esetén, mivel akkor a fagyasztott bőrterület lassabban, vagy nem teljes mértékben gyógyul. Vérkeringési problémák esetén a Wartner használata előtt kérje ki orvosa tanácsát.

Ne használja vékony vagy érzékeny bőrfelületen, mint például arc, nyak, hónalj, mellek farpofák vagy nemi szervek és azok környéke.
Ne használja irritált bőrön, vagy bármely olyan területen, amely fertőzött, kipirosodott vagy gyulladás bármely más jelét mutatja, mint például viszketés vagy duzzanat.
Ne használja szőrtüszőkkel bíró szemölcsökön, anyajegyeken, sötét színű májfoltokon, elszíneződött bőrön vagy bármely más szokatlan bőrelváltozás esetén.

E. Figyelmeztetések:

- Ha nem biztos abban, hogy az adott bőrelváltozás közönséges szemölcs, konzultáljon kezelőorvosával.
- Kizárólag külsőleges használatra; ne nyelje le vagy lélegezze be, csak jól szellőző helyen használja.
- Használat után azonnal mosson kezet (kivéve a kezelt területet).
- A Wartner-t kizárólag a csomagban található habszivacs rudacskákkal együtt használja.
- Minden szemölcsre egy-egy habszivacs rudacskát használjon és mindegyiket csak egyetlen alkalommal.
- A kézfejen látható szemölcs kezelés alatt lassan mozgassa az ujjait.
- A kezelendő szemölcs környékén lévő egészséges bőrrel való kontaktus kerülendő.
- A habszivacs rudacskát ne nyomja erősen a szemölcsre.
- Ne érintse a szemölcs körüli területet.
- A rudacskát maximum 20 másodpercig (kézen lévő szemölcs esetén) /40 másodpercig (lábon lévő szemölcs esetén) szabad a bőrön tartani, vagy akár ennél is rövidebb ideig, ha a szemölcs és a környező bőrfelület elfehéredik.
- Amennyiben több szemölcs van egymás közvetlen közelében, különösen kézen vagy ujjakon, egyszerre csak egyet kezeljen. A megmaradt szemölcsöket 2 hét különbséggel egyesével kezelje.
- A régi és nagyméretű szemölcsöket nehéz eltávolítani, ezeknél gyakran több Wartner kezelésre is szükség lehet.
- Amennyiben egynél több kezelésre van szükség, 2 hét elteltével ismételje meg. Ne kezelje ugyanazt a szemölcsöt 3 alkalomnál többször. Ha három kezelés sem vezetett eredményre, forduljon orvoshoz.
- A lejárati időt és a gyártási számot lásd a csomagoláson és az aeroszol flakon alján.
- A Wartner fokozottan tűzveszélyes összetevőket tartalmaz: a terméket jól szelőző térben használja, nyílt lángtól, hőtől, közvetlen napfénytől, elektrosztatikus forrásoktól, elektromos berendezésektől és lámpától legalább 1 méter távolságra. Használat közben tilos a dohányzás (égő cigaretta). Használat során ne tegye ki a terméket 50˚C feletti hőmérsékletnek (pl. villanyfény). A flakon tetején az applikátor lenyomását lehetőleg ne kemény felületre helyezve, hanem függőleges helyzetben, kézben, a testétől távol tartva végezze.
- A flakont átszúrni vagy tűzbe dobni még üres állapotában is tilos. Tárolja biztonságos helyen. Gyermekektől elzárva tartandó.

F. A Wartner doboz tartalma:

A Wartner használata előtt olvassa végig a használati útmutatót.

10-14 nappal a Wartner-rel végzett kezelés után a szemölcsök rendszerint eltűnnek. A régi és nagy szemölcsök gyakran egynél több kezelést igényelnek. Amennyiben a szemölcs, vagy egy része két héttel a kezelés után is megmarad, biztonsággal kezelheti újra a Wartner-rel. Minden egyes habszivacs rudacskát csak egyszer használjon, majd dobja ki. Amennyiben háromszori Wartner kezelés sem vezet eredményre, keresse fel kezelőorvosát.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!