Tudástár

2022. 04. 11. 13:03:47
Laktózérzékenység

A tejcukor érzékenység vagy laktózintolerancia (fontos, hogy nem összetévesztendő a tejfehérje érzékenységgel!) kialakulásáért a laktáz enzim hiánya a felelős, ami hazánkban a lakosság 15-37%-át érint. Testünk a laktáz enzim hiányában nem képes lebontani a szervezetbe kerülő tejcukrot (laktózt). Így, az egyébként természetes esetben a vékonybélben lebomló és felszívódó tejcukor bekerül a vastagbélbe, ahol gázok és zsírsavak képződnek belőle, ezzel okozva a laktózérzékenyek által jól ismert puffadást, hasmenést, hasi görcsöket.  

A laktóz érzékenység sokszor a csecsemőket is érinti, a hasfájós baba sírásának egyik oka lehet.

Kattints a címre a folytatásért....

 

2022. 04. 08. 08:30:42
Uriage - az egészséges bőr forrása

Az Uriage dermokozmetikai termékeket élenjáró bőrgyógyászati kutatások alapján fejlesztett összetevők, szabadalmaztatott hatóanyagok és a Francia Alpok szívében fakadó különösen jótékony hatású Uriage termálvíz teszik egyedülállóvá. E termálvíz kivételesen gazdag ásványi anyagokban és nyomelemekben, antioxidáns tulajdonságú, erősíti a bőr barriert. Természetes izotóniás összetételének köszönhetően tökéletes összhangban van a bőrrel, ezért is mondják: Az Uriage a bőr vize.  

Kattints a címre a folytatásért...!

2022. 03. 31. 12:58:10
Hormonmnentes fogamzást elősegítő kehely

Amely 48%-kal növeli a természetes teherbeesés esélyét.

A FERTI·LILY kehely védőbölcsőként szolgál a spermiumok számára. Segít a spermiumoknak
keresztülúszni a méhnyaknyákon, ezáltal megnövelve annak az esélyét, hogy valamelyik hímivarsejt
elérje a petesejtet. A FERTI·LILY egy kis segítség az élet legnagyobb csodájához.A FERTI·LILY megtermékenyülést elősegítő kehely egy bevizsgált és jóváhagyott orvostechnikai
eszköz, amelyet termékenységi specialisták fejlesztettek ki annak érdekében, hogy a párok
megvalósíthassák családalapítási álmaikat.

Kattints a címre a folytatásért....!

2021. 12. 10. 16:50:03
Várandósság és a probiotikumok
A várandósság az egyik legfontosabb és legfelelősségteljesebb szakasza a nők életének. A születendő gyermek egészségéhez nagyban hozzájárul, hogy a kismama milyen életminőségben él. A hormonális változások miatt azonban a várandósok sokkal jobban ki lehetnek téve pl. a hüvelyi fertőzéseknek. Mit tehetünk a megelőzés érdekében? (Tovább olvasáshoz kattints a címre!)
2021. 11. 30. 17:14:59
A reflux tüneteinek rövidtávú kezelése vény nélkül kapható gyógyszerrel

Mi a gyomorsav feladata?
A gyomorsavat a gyomornyálkahártya fedősejtjei termelik.
A gyomor szerepe, hogy a már megrágott és lenyelt táplálékot
hullámszerű mozgásával homogenizálja, átkeverje a gyomor által
termelt anyagokkal, amelyet összesítő néven gyomornedvnek
nevezünk. Ezután az előemésztett táplálékot szakaszosan továbbítsa
a belek felé. Naponta hozzávetőleg 2,5 liter gyomornedv
termelődik, amely sósavból, nyákból (mucin) és enzimekből áll.

A sósav, azaz a gyomorsav feladata nagyon fontos, hiszen optimális savas környezetet biztosít a fehérjebontó enzim (pepszin) működéséhez. Szerepe nemcsak a fehérjék emésztésének megkezdése miatt fontos, hanem a mikroorganizmusok elleni védekezésben is kiemelkedő. Ugyanis a savas közeg a táplálékkal bejutott baktériumok jelentős részét elpusztítja, így egy fontos védelmi vonala a szervezetünknek a kórokozókkal szembeni harcban. A gyomrot a sósav maró hatásától a nyák védi meg, amely a gyomortartalmat is csúszósabbá teszi, elősegítve az emésztési folyamatokat.
Bizonyos hatásokra a savas gyomortartalom visszaáramolhat a nyelőcsőbe, és mellkastáji égő, szúró érzést, ún. gyomorégést okozhat. (Tovább olvasáshoz kattints a címre!)

2021. 11. 24. 17:38:25
A pajzsmirigy és az immunrendszer egészségéért hosszú távon

Magyarország jellemzően szelénhiányos terület. A pajzsmirigy normál működéséhez elengedhetetlen a szelén.

A szelén segíti a pajzsmirigy megfelelő működését, támogatja az immunrendszert, hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez. (Tovább olvasáshoz kattints a címre!)

 

2021. 10. 27. 14:04:25
Nyugtató érintés a száraz és érzékeny nyálkahártyának

Bőrünk és nyálkahártyánk 400 négyzetméter finom szövet, amelynek szüksége van a gondoskodásunkra.

A szervezetünk néhány rendkívül fontos részére nem figyelünk oda igazán, főleg ha azok megfelelően működnek. Vegyük például a nyálkahártyát. 400 négyzetméteres területet borítanak be a szervezetünkben, minden testnyílásban jelen vannak, mint a szem, a fül, a száj és az orr, a légzőszervi traktus, a női nemzőcsatorna, a húgycső és az ánusz.

Ezen felül a teljes emésztőrendszerben, amely önmagában egy hatalmas nyálkahártya. (Tovább olvasáshoz kattints a címre!)

 

2021. 10. 27. 12:10:06
Mire jó az infralámpa? Hogyan használjuk ki az infravörös jótékony hatásait?
A meleg fény áldásos gyógyító hatását az emberiség már 5000 évvel ezelőtt felismerte és használta gyógyításra. A fény közérzetjavító tulajdonságát a napozás során tapasztalhatjuk leginkább, ilyenkor értékes infravörös fényhez jut szervezetünk. A téli naphiányos hónapokban ennek pótlására az otthon használatos infravörös lámpa a legalkalmasabb. (Tovább olvasáshoz kattints a címre!)
2021. 10. 26. 13:39:29
Éltető vas - van különbség vas és vas között?

Már nagyszüleink is tudták, hogy a szervezet vasellátottsága és a vérünk összetétele között szoros kapcsolat van. Ezért hallhattuk sokan kiskorunkban, hogy tegyünk rozsdás szöget egy almába, és aztán az almát együk meg – így pótolva az elemi vasat. (Tovább olvasáshoz kattints a címre!)