Termékek Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Tudástár

Tudástár

2021. 12. 10. 16:50:03
A várandósság az egyik legfontosabb és legfelelősségteljesebb szakasza a nők életének. A születendő gyermek egészségéhez nagyban hozzájárul, hogy a kismama milyen életminőségben él. A hormonális változások miatt azonban a várandósok sokkal jobban ki lehetnek téve pl. a hüvelyi fertőzéseknek. Mit tehetünk a megelőzés érdekében? (Tovább olvasáshoz kattints a címre!)
2021. 11. 30. 17:14:59

Mi a gyomorsav feladata?
A gyomorsavat a gyomornyálkahártya fedősejtjei termelik.
A gyomor szerepe, hogy a már megrágott és lenyelt táplálékot
hullámszerű mozgásával homogenizálja, átkeverje a gyomor által
termelt anyagokkal, amelyet összesítő néven gyomornedvnek
nevezünk. Ezután az előemésztett táplálékot szakaszosan továbbítsa
a belek felé. Naponta hozzávetőleg 2,5 liter gyomornedv
termelődik, amely sósavból, nyákból (mucin) és enzimekből áll.

A sósav, azaz a gyomorsav feladata nagyon fontos, hiszen optimális savas környezetet biztosít a fehérjebontó enzim (pepszin) működéséhez. Szerepe nemcsak a fehérjék emésztésének megkezdése miatt fontos, hanem a mikroorganizmusok elleni védekezésben is kiemelkedő. Ugyanis a savas közeg a táplálékkal bejutott baktériumok jelentős részét elpusztítja, így egy fontos védelmi vonala a szervezetünknek a kórokozókkal szembeni harcban. A gyomrot a sósav maró hatásától a nyák védi meg, amely a gyomortartalmat is csúszósabbá teszi, elősegítve az emésztési folyamatokat.
Bizonyos hatásokra a savas gyomortartalom visszaáramolhat a nyelőcsőbe, és mellkastáji égő, szúró érzést, ún. gyomorégést okozhat. (Tovább olvasáshoz kattints a címre!)

2021. 11. 24. 17:38:25

Magyarország jellemzően szelénhiányos terület. A pajzsmirigy normál működéséhez elengedhetetlen a szelén.

A szelén segíti a pajzsmirigy megfelelő működését, támogatja az immunrendszert, hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez. (Tovább olvasáshoz kattints a címre!)

 

2021. 10. 27. 14:04:25

Bőrünk és nyálkahártyánk 400 négyzetméter finom szövet, amelynek szüksége van a gondoskodásunkra.

A szervezetünk néhány rendkívül fontos részére nem figyelünk oda igazán, főleg ha azok megfelelően működnek. Vegyük például a nyálkahártyát. 400 négyzetméteres területet borítanak be a szervezetünkben, minden testnyílásban jelen vannak, mint a szem, a fül, a száj és az orr, a légzőszervi traktus, a női nemzőcsatorna, a húgycső és az ánusz.

Ezen felül a teljes emésztőrendszerben, amely önmagában egy hatalmas nyálkahártya. (Tovább olvasáshoz kattints a címre!)

 

2021. 10. 27. 12:10:06
A meleg fény áldásos gyógyító hatását az emberiség már 5000 évvel ezelőtt felismerte és használta gyógyításra. A fény közérzetjavító tulajdonságát a napozás során tapasztalhatjuk leginkább, ilyenkor értékes infravörös fényhez jut szervezetünk. A téli naphiányos hónapokban ennek pótlására az otthon használatos infravörös lámpa a legalkalmasabb. (Tovább olvasáshoz kattints a címre!)
2021. 10. 26. 13:39:29

Már nagyszüleink is tudták, hogy a szervezet vasellátottsága és a vérünk összetétele között szoros kapcsolat van. Ezért hallhattuk sokan kiskorunkban, hogy tegyünk rozsdás szöget egy almába, és aztán az almát együk meg – így pótolva az elemi vasat. (Tovább olvasáshoz kattints a címre!)