Termékek Menü

Tovita csonterősítő tabletta 60x

Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
2.181 Ft (1.717 Ft + ÁFA)
Cikkszám: 0031090011058
Átlagos értékelés: Nem értékelt

A Tovita csonterősítő tabletta gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény. A tyúktojás-héjból és a tojás hártyájából mikrobiológiailag ellenőrzött eljárással előállított tojáshéjpor sajátos, speciális összetételben tartalmazza a csontozat és a fogazat építőanyagait. A tojáshéj-terápia pozitív hatását magyar kutatócsoport által végzett tudományos vizsgálatok eredménye, népgyógyászati tapasztalat és a több mint 10 éves felhasználói tapasztalat igazolja. A Tovita jól felszívódó formá-ban tartalmazza az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen elemeket: kalciumot és további makro-és nyomelemeket. A Tovita segíti az egészséges csontozat, fogazat és a porcszövet kialaku-lását.

Elérhetőség: Raktáron

Leírás és Paraméterek

Mi a Tovita tabletta hatóanyaga?
Egy tabletta 340-380 mg tojáshéj-kalciumot tartalmaz. További összetevők: magnézium, kálium, nátrium, foszfor, mangán, cink, vas, molibdén, 15 nyomelem, valamint a kollagént tartalmazó tojás-hártya.

Mit tartalmaz még a Tovita tabletta?
A készítmény ízesítőként édeskömény olajat tartalmaz, és tablettázási segédanyagokat; polividont, talkumot, magnézium sztearátot, nátrium karboximetilamilopektint.

Mikor ajánlott a Tovita szedése?
A készítmény alkalmazása ajánlott:
- Az egészséges, szilárd csontrendszer és ép fogazat kialakulásához, valamint annak
megőrzéséhez.
A csontozat építéshez:
- a változókori és időskori csontvesztés, csontritkulás esetén, gyógyszeres kezelés kiegészíté-
sére,
- a csonttömeg megőrzéséhez a biológiailag kritikus élethelyzetekben, úgymint várandósság,
szoptatás, csonttörés, valamint rendszeres sportolás idején.

Mikor ne szedje a Tovita tablettát?
Nem alkalmazható a készítmény a ható-és segédanyaggal szembeni túlérzékenység (allergia) esetén. Ha Önnek hajlama van vesekőképződésre, ha súlyos veseelégtelensége van, ha a vizelettel nagyfokú kalciumvesztése van, ne szedje a Tovita tablettát. Gyomorsavhiány illetve hiperkalcémia (a vér normálnál magasabb kalciumtartalma) esetén sem ajánlott a szedése.

Mit kell tudnia a Tovita szedés elkezdése előtt?
A szedés megkezdése előtt győződjön meg arról, hogy szüksége van-e a makro-és mikroelem bevitelre, van-e veseköve, és iszik-e elegendő (2-3 liter) folyadékot naponta.

Szedhetik-e a Tovita tablettát gyermekek is?
Igen, kisgyermekeknek (szükség esetén) egyéves kortól adható.

Szedhető-e a Tovita más gyógyszerekkel együtt?
Savlekötők, illetve a fluorokinolont, tetraciklint, fenitoint, penicillamint, biszfoszfonátot tartalmazó gyógyszerek és a készítmény bevétele között legalább 3 órának kell eltelnie (lehetséges hatáscsökkenés miatt). Egyidejű alkalmazása kerülendő más kalcium- és alfacalcidol, calcitriol tartalmú készítményekkel, a túlzott bevitel és az élettaninál magasabb vérkalcium-szint kialakulásának lehetősége miatt! Tiazid-tipusú vizelethajtó és Digitalis glikozidokat tartalmazó készítményekkel együtt csak orvosi javaslatra és orvosi ellenőrzés mellett szedhető.

Mire kell ügyelni várandósság és szoptatás ideje alatt?
Ebben a csonttömeg megőrzése szempontjából biológiailag kritikus élethelyzetben megnövekszik a szervezet ásványianyag igénye, ezért az átlagosnál nagyobb mennyiség   főleg kalcium   bevitelére van szükség. Ha Ön az ásványianyag pótlására Tovita tablettát és a várandósság során ajánlott multivitamint is akarja szedni, akkor ezt minden esetben beszélje meg kezelőorvosával!

Mikor és hogyan kell a Tovita tablettát bevenni?
Étkezés közben vagy közvetlenül étkezés után, folyadékkal javasolt bevenni.

Mennyi az ajánlott adag?

1 - 2 éves korig 1x ½ tabletta/nap
3 - 8 éves korig 1-2x1 tabletta/nap
9 - 25 éves korig 2-3x1 tabletta/nap
26 - 40 éves korig 1x1 tabletta/nap
41- 60 éves korig 3x1 tabletta/nap
60 éves kor felett 2-3x1 tabletta/nap
Várandós állapotban és szoptatás idején 1-3x1 tabletta/nap
Csonttörés, csontritkulás esetén 2-3x1 tabletta/nap
Rendszeres sportolás idején 1-3x1 tabletta/nap

Milyen nem kívánt hatást válthat ki a Tovita?
Előírásszerű szedés esetén mellékhatás nem várható. A javasoltnál nagyobb adagok szedése esetén gyomorsavhiány és székrekedés előfordulhat, az adagok csökkentésével és naponta elegendő (2-3 liter) folyadék fogyasztásával azonban a tünetek megszüntethetők. Amennyiben a felsoroltakon kívül egyéb kedvezőtlen hatást észlel, hagyja abba a készítmény szedését.

Mire fontos még ügyelni a Tovita szedése során?
A készítményt gyermekek elől mindig gondosan el kell zárni!

Mennyi ideig szedhető a Tovita?
A készítmény a kalcium-pótlást indokoló állapot (pl. növekedési időszak, várandósság, változókor) vagy betegség (pl. csonttörés, csontritkulás) fennállása esetén folyamatosan szedhető. Csontritkulás kiegészítő kezelésére történő alkalmazásakor ügyeljen arra, hogy évente konzultáljon kezelőorvosával.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!