Termékek Menü

Terbisil krém 15g

Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
1.868 Ft (1.779 Ft + ÁFA)
Cikkszám: 56963332
Átlagos értékelés: Nem értékelt

A láb, a testhajlatok, a bőr egyéb részein kialakult gombás fertőzés kezelésére. 

A Terbisil krém gombaellenes készítmény, hatására elpusztulnak a bőrbetegséget okozó gombák.
A gombás fertőzéseinek helyi kezelésére szolgál, külsőleg.

Kiszerelés: 15 g

Összetevők:  Terbinafin-Hidroklorid,  Sodium Hydroxide, Benzil Alkohol, Szorbitán Sztearát,  Cetil Palmitát,  Cetyl Alcohol,  Cetil Sztearil Alkohol,  Poliszorbát 60,  Izopropil Mirisztát,  Tisztított Víz 

Leírás és Paraméterek

Betegtájékoztató

Terbisil 1% krém

Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.
Ez a gyógyszer orvosi vény nélkül kapható. Az optimális hatás érdekében azonban elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.
· Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.
· További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.
· Sürgősen keresse fel orvosát, ha tünetei két héten belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.


1. Mi a Terbisil 1 % krém és mire szolgál?

A Terbisil 1% krém hatóanyaga 10 mg terbinafin-hidroklorid 1 g krémben.
Segédanyagok: nátrium-hidroxid, benzil-alkohol, szorbitán-sztearát, cetil-palmitát, cetil-alkohol, cetil-sztearil-alkohol, poliszorbát 60, izopropil-mirisztát, tisztított víz.

A Terbisil krém gombaellenes készítmény, hatására elpusztulnak a bőrbetegséget okozó gombák.
A Terbisil krém a bőr gombás fertőzéseinek helyi kezelésére szolgál, külsőleg.

A következő testtájakon alakulhatnak ki gombás fertőzések:
§ A láb gombás fertőzése elsősorban a lábujjak közét támadja meg, onnan továbbterjedhet a talp, talpszélek és a lábfej bőrére. Az egyik vagy mindkét lábat érintheti. A következő tüneteket lehet észlelni: gyulladás, berepedezés, hámlás, kellemetlen viszketés. Súlyosabb esetben a bőrfelszínen hólyagocskák, nedvedző hámhiány és fájdalmas, mély repedések alakulnak ki.
§ Gombás körömfertőzés (a gombák a köröm anyagában és alatta szaporodnak), a köröm megvastagodik, elszíneződik. Amennyiben ilyen jeleket vesz észre, feltétlenül forduljon kezelőorvosához, mivel az ilyen típusú fertőzések kezelésére a Terbisil krém nem alkalmas.
§ Testhajlatok gombás fertőzései kialakulhatnak az összefekvő bőrfelületeken. Ilyenek a lágyékhajlat, combok összefekvő részei, farpofák, mell alatti területek, hónalj. A bőrön élénkvörös, éles határú, nedvedző, a szélén hámló szegéllyel terjedő gyulladás. Előfordul, hogy a hajlat mélyén a bőrfelszín ellazul, nedvedző hámfosztott területek, fájdalmas berepedezések alakulnak ki.
§ A bőr felületes gombás fertőzése bárhol kialakulhat. A gombás fertőzés kör alakú, éles szélű élénkvörös, hámló vagy nedvedző viszkető gyulladt terület, ami később kezelés nélkül gyűrű vagy kokárda alakúvá válik a középső rész gyógyulása és a széli terjedés miatt.
§ A felületes gombás fertőzés egy másik formájára a törzs bőrén jelentkező hámló barnás foltok jellemzők, amelyek a napsütés hatására fehér foltokká alakulnak. (ún. pityriasis versicolor). Különösen izzadásra hajlamos, vagy meleg, párás helyen dolgozó személyeknél nagy kiterjedésű lehet.

Amennyiben nem biztos bőr problémájának jellegében, kérjük, kérjen tanácsot kezelőorvosától, mielőtt a Terbisil krémet használná.

2. Mikor nem szabad a Terbisil 1 % krémet alkalmazni?

A krém alkotórészeivel szembeni ismert túlérzékenység esetén. Gyermekeken való alkalmazásakor, terhességben és szoptatás ideje alatt kérje ki kezelőorvosa tanácsát.

3. Hogyan kell alkalmazni a Terbisil 1 % krémet?

A lezárt tubus felnyitásához használja a kupak csúcsában lévő tüskét.
A krém alkalmazása előtt mindig mossa meg a kezét.
Az előzőleg megtisztított és szárazra törölt bőrfelületet naponta egyszer vagy kétszer kell a krémmel bekenni. A fertőzött bőrfelületre a krémet vékony rétegben kell felvinni és enyhén bedörzsölni.
Bőrhajlatok fertőzése esetén a gyógyulást elősegítheti, ha az összeérő felszínek közé gézlapot helyez a krém használata után, különösen éjszakára.

A kezelés időtartama a különböző testtájak fertőzése esetén:
A láb gombás fertőzése: 1 hét/naponta egyszer-kétszer
A testhajlatok gombás fertőzése: 1 hét/naponta egyszer-kétszer
A bőr felszínén bárhol kialakuló gombás fertőzés: 1 hét/naponta egyszer-kétszer
Pityriasis versicolor fertőzés: 2 hét/naponta egyszer-kétszer


A kezelést akkor is egy, ill. pityriasis versicolor esetén két hétig kell folytatni, ha a fertőzött terület hamarabb gyógyulásnak indul. Ezzel elkerülhető a fertőzés újbóli kialakulása és a kezelés eredményes lesz.
A krém hatására a fertőzés hamar megszűnik a kórokozó gomba elpusztítása miatt.
A teljes gyógyulás a gyulladás mértékétől függően azonban hosszabb időt is igénybe vehet, pl. pityriasis versicolornál a fehér színű foltok elmúlása akár négy hét is lehet.
A Terbisil krém hatása,-noha Ön már nem használja a készítményt -azután is tart, hogy a kezelés már befejeződött.

Ha a kezelés megkezdését követő két héten túli kezelés nem okoz javulást, kérje ki kezelőorvosa tanácsát.

Az újrafertőződés elkerüléséhez fontos a higiéniai előírások betartása:
A fertőzött területet tisztán kell tartani, a kezelés után mindig kezet kell mosni, saját törülközőt célszerű használni, gyakran kell fehérneműt váltani, célszerű pamut zoknit viselni és célszerű a lábbelit is fertőtleníteni.
A fertőzött felületet - annak ellenére, hogy viszket - lehetőleg ne dörzsölje, mert a bőr sérülhet és ez késleltetheti a gyógyulást. A dörzsölés, a vakarás a fertőzés terjedését is elősegítheti.

Figyelmeztetés!
Ha elfelejtette a krémet a megszokott időben használni, alkalmazza a gyógyszert minél előbb, majd használja újra rendszeres időközökben. Amennyiben egy kezelés kimaradt és ez csak a soron következő kezelés alkalmával jut eszébe, ne alkalmazzon dupla adagot. Lehetőleg a krémet mindig a megszokott időpontban alkalmazza, mert a kezelés kimaradása hátráltathatja a gyógyulást és elősegítheti a fertőzés kiújulását.
A Terbisil krém kizárólag külsőleg alkalmazható.
Szembe való jutását el kell kerülni. Ha a krém véletlenül a szembe kerülne, azt bőséges vízzel ki kell mosni, szükség esetén szemész szakorvoshoz kell fordulni.
A krém véletlen lenyelése esetén forduljon kezelőorvosához.
A kezelés után minden esetben mosson kezet!

4. Milyen nem kívánt hatásai lehetnek a Terbisil 1 % krémnek és mi a teendő, ha ezek jelentkeznek?

Mint minden gyógyszernek, a Terbisil 1 % krémnek is lehetnek mellékhatásai.
Az alkalmazás helyén bőrpírt, viszketést, vagy égő érzést okozhat. Ilyen esetben kérje ki kezelőorvosa tanácsát. Ezek a tünetek rendszerint enyhék és a kezelés abbahagyása után megszűnnek.

Minden gyógyszerrel szemben kialakulhat túlérzékenységi reakció. Ezért felhívjuk a figyelmét, hogy amennyiben a következő tünetek bármelyikét észleli, mint a terület duzzanata, fájdalma és bőrpír, a kezelést hagyja abba és feltétlenül forduljon kezelőorvosához.


5. Hogyan kell a Terbisil 1 % krémet tárolni?

Különleges tárolást nem igényel.

A gyógyszert a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni.

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó.

Amennyiben további kérdése lenne, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét


Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő