Termékek Menü

Seractil Dolo 300 mg filmtabletta 10x

Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
966 Ft (920 Ft + ÁFA)
Cikkszám: 0031002116673
Átlagos értékelés: Nem értékelt

2020. május 1.-től vényköteles!

Dexibuprofen tartalmú láz-, fájdalom-, és gyulladáscsökkentő gyógyszer.

Elérhetőség: 2020. május 1.-től vényköteles

Leírás és Paraméterek

Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően szedje.

 • Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

 • További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.

 • Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármely lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. Lásd 4. pont.

 • Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha tünetei láz esetén 3 napon belül, illetve fájdalom esetén 5 napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.

 

A betegtájékoztató tartalma:

1. Milyen típusú gyógyszer a Seractil Dolo filmtabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?

2. Tudnivalók a Seractil Dolo filmtabletta szedése előtt

3. Hogyan kell szedni a Seractil Dolo filmtablettát?

4. Lehetséges mellékhatások

5. Hogyan kell a Seractil Dolo filmtablettát tárolni?

6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

 

 

1. Milyen típusú gyógyszer a Seractil Dolo filmtabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?

 

A Seractil Dolo filmtabletta hatóanyaga a dexibuprofén, amely a nem-szteroid gyulladáscsökkentők (NSAID) csoportjába tartozik.

Az NSAID gyógyszerek, mint amilyen a dexibuprofén is, olyan gyógyszerek, amelyek kifejezett fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő és lázcsillapító hatással rendelkeznek.

Hatásukat a szervezet által termelt - a fájdalom, a gyulladás és a láz kialakulását befolyásoló - anyagok (prosztaglandinok) képződésének gátlása által fejtik ki.

 

A Seractil Dolo filmtabletta az alábbi betegségek és tünetek kezelésére ajánlott:

 • enyhe és közepesen erős fájdalmak, pl. fejfájás, fogfájás, menstruációs fájdalmak, reumás- és izomfájdalmak, tüneteinek enyhítésére,

 • olyan meghűléses és influenzás tünetek enyhítésére, mint pl. a torokfájás, és láz csillapítására.

 

 

2. Tudnivalók a Seractil Dolo filmtabletta szedése előtt

 

Ne szedje a Seractil Dolo filmtablettát

 • ha allergiás a dexibuprofénre vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére,

 • ha túlérzékeny az acetilszalicilsavval vagy más fájdalomcsillapító gyógyszer hatóanyagával szemben (ez a túlérzékenység nehézlégzést, asztmás rohamot, orrfolyást, kiütést, vagy az arc bedagadását okozhatja),

 • ha hasonló hatású készítmény (pl.: acetilszalicilsav vagy más nem-szteroid gyulladáscsökkentő készítmény) vérzést vagy átfúródást okozott az emésztőrendszerében,

 • ha jelenleg is fennáll, vagy kórelőzményében több mint kétszer szerepelt visszatérő gyomor- vagy nyombélfekély (vérhányás, fekete széklet ürítése vagy véres hasmenés lehet annak a jele, hogy a gyomorban vagy a bélrendszerben vérzés van),

 • ha agyérrendszeri vagy egyéb fennálló vérzése van,

 • gyulladásos bélbetegség (kólitisz ulceróza, Crohn-betegség) fellángolása esetén,

 • ha súlyos szív-, máj- vagy vesebetegsége van,

 • a terhesség 7. hónapjának kezdetétől.

 

Figyelmeztetések és óvintézkedések

Bár a Seractil Dolo filmtabletta vény nélkül kapható készítmény, egyes betegségek vagy állapotok előzetes vagy együttes fennállása, illetve bizonyos együtt szedett gyógyszerek esetén fokozódhat a potenciálisan súlyos mellékhatások kialakulásának kockázata. Ezeket az állapotokat, illetve gyógyszereket a betegtájékoztató az alábbiakban ismerteti. Ezen állapotok bármelyikének fennállása esetén a kezelés megkezdése előtt feltétlenül kérje kezelőorvosa tanácsát.

 

Egyéb betegségei befolyásolhatják a dexibuprofén alkalmazását, ezért a Seractil Dolo filmtabletta alkalmazása előtt közölje orvosával ha:

 • valaha is volt gyomor- vagy nyombélfekélye,

 • bélrendszeri fekélye, gyulladásos bélbetegsége (kólitisz ulcerózája vagy Crohn-betegsége) volt vagy az jelenleg is fennáll,

 • máj- vagy vesebetegsége van,

 • alkoholfüggősségben szenved,

 • véralvadási rendellenessége van (lásd még az A kezelés ideje alatt szedett egyéb gyógyszerek részt),

 • testében folyadékgyülem mutatkozik (ödéma képződik),

 • szívbetegsége vagy magas vérnyomás betegsége van,

 • asztmája vagy a légzéssel kapcsolatos egyéb problémája van,

 • az ízületeket, izomzatot és a bőrt megtámadó immunbetegségben (szisztémás lupusz eritématózusz, SLE), vagy a kötőszövetet érintő betegségben (kevert kollagénbetegség) szenved,

 • teherbe eséssel kapcsolatos gondokkal küzd (ritka esetekben egyes gyógyszerek, mint pl. a Seractil Dolo filmtabletta átmenetileg befolyásolhatják a nők fogamzóképességét, de ez a hatás a gyógyszer alkalmazásának befejezése után megszűnik).

 

Amennyiben Seractil Dolo filmtabletta használatára van szüksége, különösen, ha elmúlt 60 éves, vagy gyomor- illetve nyombélfekélye van, a gyomor-bélrendszeri mellékhatások előfordulásának esélye nagyobb. Lehetséges, hogy kezelőorvosa ilyenkor egyéb védőanyagok együttes alkalmazását fogja előírni Önnek.

 

A dexibuprofénhez hasonló gyulladásgátló/fájdalomcsillapító gyógyszerek esetleg kissé növelhetik a szívroham vagy sztrók kockázatát, különösen a nagy adagban történő alkalmazás esetén. Ne lépje túl a javasolt adagot, illetve a kezelés időtartamát.

A Seractil Dolo filmtabletta szedése előtt mindig beszélje meg a kezelést kezelőorvosával vagy gyógyszerészével, ha:

- Önnek szívproblémája van, például szívelégtelensége, anginája (mellkasi fájdalma), vagy ha volt már szívrohama, bypass-műtétje, perifériás artériás betegsége (gyenge vérkeringés a lábakban az artériák szűkülete vagy elzáródása miatt), vagy bármilyen jellegű sztrókja (beleértve a „mini sztrókot” vagy más néven az átmeneti isémiás rohamot [angol rövidítéssel: TIA] is).

- Önnek magas vérnyomása, cukorbetegsége, magas koleszterinszintje van, illetve családjában fordult már elő szívbetegség vagy sztrók, továbbá ha Ön dohányzik.

 

Fájdalomcsillapítók nagyobb adagjainak, a javasoltnál gyakoribb alkalmazása fejfájást eredményezhet. Ilyen esetben ne szedjen emelt adag Seractil Dolo filmtablettát fejfájás ellen.

 

Nem-szteroid gyulladáscsökkentők, mint a Seractil Dolo filmtabletta szedése bárányhimlős megbetegedés idején nem javasolt.

 

 

Egyéb gyógyszerek és a Seractil Dolo filmtabletta

Mivel bizonyos gyógyszerek befolyásolhatják egymás hatását, ezért feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is.

A Seractil Dolo filmtabletta és bizonyos más gyógyszerek hatással lehetnek egymásra. Ilyen gyógyszerek például:

- a véralvadásgátlók (más néven vérhígítók, vérrögképződés elleni gyógyszerek, pl. acetilszalicilsav, warfarin, tiklopidin),

- a vérnyomáscsökkentők (ACE-gátlók, pl. kaptopril, béta-blokkolók, pl. atenolol, angiotenzin-II receptor antagonisták, pl. lozartán).

 

A Seractil Dolo kezelést néhány más gyógyszer is befolyásolhatja, illetve a kezelés hatással lehet azokra. Ezért a Seractil filmtabletta és más gyógyszerek együttes szedése előtt mindig kérjen tanácsot kezelőorvosától vagy gyógyszerészétől.

 

Az alábbi gyógyszereket ne szedje a Seractil Dolo filmtablettával együtt, legfeljebb csak orvosa tudtával és rendszeres orvosi ellenőrzés mellett:

 • Nem-szteroid gyulladáscsökkentő (NSAID) gyógyszerek (fájdalom, láz vagy gyulladás csökkentésére). Ha a Seractil Dolo filmtablettát más NSAID gyógyszerrel vagy fájdalomcsillapítás céljából acetilszalicilsavval (pl. Aspirin) együtt szedi, a mellékhatások kockázata fokozódik.

 • A depresszió kezelésére használt lítium, mivel a Seractil Dolo filmtabletta fokozhatja annak hatását.

 • Az egyes daganatos, illetve reumás betegségek, valamint a pikkelysömör kezelésére használatos metotrexát, mivel a Seractil Dolo filmtabletta növelheti ennek mellékhatásait.&l

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!