Termékek Menü

Salonpas 105 mg/31,5 mg gyógyszeres tapasz 5x

Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
3.399 Ft (3.237 Ft + ÁFA)
Cikkszám: 0031004263137
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Terápiás javallatok Az izmok és az ízületek húzódás és rándulás okozta fájdalmának tüneti enyhítésére.

5db 7x10cm-es tapasz.

Elérhetőség: Raktáron

Leírás és Paraméterek

Adagolás és alkalmazás Alkalmazzon egy Salonpas gyógyszeres tapaszt az érintett területen, és hagyja fenn legalább 8-12 órán keresztül. Ha a fájdalom az első tapasz felhelyezésétől számított 8-12 óra múlva visszatér, akkor egy második tapasz alkalmazható. Egyszerre csak egy tapaszt szabad alkalmazni. Naponta maximum 2 tapasz alkalmazható. Legfeljebb 3 egymást követő napon keresztül alkalmazható. Gyermekek és serdülők A Salonpas gyógyszeres tapasz alkalmazása nem javasolt 18 év alatti gyermekek és serdülők számára, a biztonságosságra és a hatásosságra vonatkozó adatok hiánya miatt.

Ellenjavallatok A készítmény hatóanyagaival vagy a 6.1 pontban felsorolt bármely segédanyagával, illetve a nem szteroid gyulladásgátlókkal (NSAID-okkal) szembeni túlérzékenység. A Salonpas gyógyszeres tapasz az alábbi esetekben nem használható: - olyan betegek, akiknél hasonló hatásmechanizmusú készítmények (pl. acetilszalicilsav vagy NSAID-ok) asthmát, bronchospasmust, akut rhinitist vagy orrpolipot, urticariát vagy angiooedemát okoztak - súlyos szívelégtelenség - súlyos máj- vagy veseműködési zavar - gastrointestinalis vérzés, egyéb aktív vérzés vagy vérzékenység - a terhesség harmadik trimesztere (lásd 4.6 pont) A Salonpas gyógyszeres tapasz nem használható nyílt sebeken, illetve patológiás elváltozást mutató, például ekcémás, aknés, dermatitiszes, gyulladt vagy fertőzött bőrterületen, a testnyílások nyálkahártyáján, illetve ügyelni kell rá, hogy ne érintkezzen a szemmel.

Különleges figyelmeztetések és az alkalmazással kapcsolatos óvintézkedések OGYI/26393/2015 A fájdalomcsillapítók, a lázcsillapítók és a nem szteroid gyulladásgátló gyógyszerek (NSAID-ok) potenciálisan súlyos túlérzékenységi reakciókat, például anafilaxiás reakciókat okozhatnak még olyan személyeknél is, akik korábban még nem voltak kitéve az adott szer hatásának. A transzdermális úton alkalmazott hatóanyagok szisztémás biohasznosulása jelentősen kisebb, mint orális alkalmazás esetén. Teljesen nem zárható ki azonban a szisztémás mellékhatások előfordulása. Allergiás vagy allergiás kórelőzménnyel rendelkező betegek esetében a Salonpas gyógyszeres tapaszt körültekintéssel kell alkalmazni. A gastrointestinalis betegségben szenvedő betegeket, valamint azokat, akiknél korábban előfordult gastrointestinalis betegség, szorosan kell monitorozni az emésztőrendszeri betegségek, különösen a gastrointestinalis vérzés szempontjából. Azon ritka esetekben, amikor a metil-szaliciláttal vagy levomentollal történő kezelés során gastrointestinalis vérzés vagy fekély lép fel, a kezelést azonnal fel kell függeszteni. A Salonpas gyógyszeres tapasz alkalmazása nem javasolt aktív gastrointestinalis fekély, annak gyanúja, vagy korábbi előfordulása, illetve krónikus dyspepsia korábbi előfordulása esetén. A Salonpas gyógyszeres tapasz alkalmazása nem javasolt, ha bronchialis asthma szerepel a kórelőzményben. Gyermekek és serdülők A Salonpas gyógyszeres tapasz alkalmazása nem javasolt 18 év alatti gyermekek és serdülők számára, a biztonságosságra és a hatásosságra vonatkozó adatok hiánya miatt. A készítmény hosszan tartó vagy ismételt alkalmazása szenzitizálódást okozhat. Túlérzékenységi reakció fellépése esetén a kezelést abba kell hagyni.

Gyógyszerkölcsönhatások és egyéb interakciók A Salonpas gyógyszeres tapasz hatóanyagának kismértékű szisztémás biohasznosulása miatt más gyógyszerekkel való interakciók előfordulása nem valószínű. Bár nem végeztek megfelelően kontrollált interakciós vizsgálatokat, az irodalmi adatok áttekintése alapján lehetséges, hogy a helyileg alkalmazott szalicilátok túlzott alkalmazása fokozza a kumarin típusú antikoagulánsok hatását. Ezért körültekintés tanácsos olyan betegek esetében, akik kumarin típusú antikoagulánsokat, például warfarint szednek. A revulzív (irritációcsökkentő) és fájdalomcsillapító készítmények hatása szinergisztikus.

Termékenység, terhesség és szoptatás Terhesség Az első és második trimeszter alatt: A Salonpas gyógyszeres tapasz biztonságosságát terhes nők körében nem állapították meg, ezért a Salonpas gyógyszeres tapasz alkalmazása kerülendő a terhesség első és második trimesztere alatt. A harmadik trimeszter alatt: A Salonpas gyógyszeres tapasz ellenjavallt a terhesség harmadik trimesztere alatt (lásd 4.3 pont). Szoptatás Nem ismert, hogy a cutan alkalmazás során elegendő mértékű-e a szisztémás abszorpció ahhoz, hogy a metil-szalicilát mérhető mennyiségben választódjon ki az anyatejbe. A szoptatás, illetve a Salonpas gyógyszeres tapasz alkalmazásának folytatásáról/felfüggesztéséről a szoptatás gyermekre gyakorolt jótékony hatásainak és a Salonpas gyógyszeres tapasz hatóanyagainak az anyára gyakorolt jótékony hatásainak figyelembe vételével kell dönteni. Termékenység A Salonpas gyógyszeres tapasz termékenységre gyakorolt hatásáról nem állnak rendelkezésre adatok. Mivel azonban a metil-szalicilát hátrányosan befolyásolhatja a női termékenységet, a tapasz alkalmazása gyermeket tervező nők körében nem javasolt.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre Nem írtak le ilyen hatásokat.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!