Termékek Menü

Reparon végbélkenőcs25g

Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
2.729 Ft (2.599 Ft + ÁFA)
Cikkszám: 0031002197214
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Enyhe, múló aranyeres panaszokra orvosi felügyelet nélkül. Az optimális hatás érdekében azonban, elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő, szak­szerű alkalmazása.
Elérhetőség: Raktáron

Leírás és Paraméterek

· Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szük­sége lehet.

· További kérdéseivel forduljon gyógyszerészéhez.

Sürgősen keresse fel orvosát, ha tünetei néhány napon belül nem enyhülnek vagy éppen súlyos­bodnak.A betegtájékoztató tartalma:1. Milyen betegségek esetén alkalmazható és hogyan fejti ki hatását a Reperon kenőcs?

2. Tudnivalók a készítmény alkalmazása előtt

3. Hogyan kell alkalmazni a kenőcsöt?

4. Lehetséges mellékhatások

5. TárolásReparon kenőcsHatóanyag: 330,4 millió Vaccina E. coli (steril) – 1 g kenőcsben.

Segédanyagok: fenol, fehér viasz, gyapjúviasz, tisztított víz, sárga vazelin.

Leírás: sárgás-fehér színű, szagtalan, homogén olajos kenőcs.

Csomagolás: 25 g kenőcs epoxi-fenol védőlakkal bevont alumínium tubusba töltve és fehér PE kupakkal lezárva. Egy tubus egy dobozban.Gyártó és a forgalombahozatali engedély jogosultja: EGIS Gyógyszergyár Rt.

Magyarország

Budapest.1. MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ ÉS HOGYAN FEJTI KI HATÁSÁT A REPARON KENŐCS?

A Reparon kenőcs hatóanyagként elölt baktérium kultúra szuszpenziót (fenollal elölt Eschericia coli bak­térium alakos elemeit és anyagcseretermékeit) tartalmaz. A baktérium kultúra szuszpenzió a bőrre és nyál­ka­hártyára való felvitele után specifikus és nem-specifikus immunválaszt vált ki, fokozza az érintett szö­ve­tek természetes védekezőképességét, gyulladáscsökkentő hatású és elősegíti a sebgyógyulást. A Repa­ron kenőcs aranyér és szövődményeinek, mint pl. fájdalom, viszketés, gyulladás, ekcéma, végbélnyílás környékének berepedése, kezelésére szolgál.

2. TUDNIVALÓK A KÉSZÍTMÉNY ALKALMAZÁSA ELŐTTNe alkalmazza a készítményt:

- ha túlérzékeny a készítmény hatóanyagára vagy bármely segédanyagára.

Terhesség, szoptatás

Terhesség és szoptatás idején alkalmazott Reparon kenőcsre vonatkozó vizsgálati adatok nem állnak ren­delkezésre. Mivel a készítményben konzerváló anyagként használt fenol koncentrációja jóval alatta marad a gyakorlatban korábban használt fenol oldatok koncentrációjának, nem várható, hogy terhes­ség és szop­tatás idején az anya és gyermeke biztonságát veszélyeztetné.Terhesség és szoptatás idején minden gyógyszer használata előtt kérje ki orvosa tanácsát!A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre

Várhatóan nem befolyásolja a gépjárművezetéshez és baleseti veszéllyel járó munka végzéséhez szüksé­ges képességeket.A kezelés ideje alatt szedett egyéb gyógyszerek:

· ha betartja a kenőcs alkalmazására vonatkozó előírásokat, egyéb gyógyszerekkel való gyógyszer­kölcsönhatásra gyakorlatilag nem kell számítani.

· A kenőcs és kondom egyidejű használata a kondom általi védekezés biztonságosságát csök­kentheti.

3. HOGYAN KELL ALKALMAZNI A KENŐCSÖT?A Reparon kenőcs külső használatra szolgál.Ha az orvos másként nem rendeli, székelés és ülőfürdő után a végbél környékét be kell kenni, ill. a tubus­ra szerelhető toldalék segítségével babnyi kenőcsöt a végbélbe nyomni. Használat után a tubust a védő­sapkával jól le kell zárni.

· A kenőcs szembe, szem környékére, szájba, szájnyálkahártyára ne kerüljön! A kezelendő terület be­kenése után mindig mosson kezet, és ha használata közben mégis az említett területekre jutott a ke­nőcs, vízzel távolítsa el.

· A kenőcs hatására előfordulhat a fehérnemű elszíneződése, ezért valamilyen betét alkalmazása ajánlott.Ha az előírtnál több kenőcsöt alkalmazott:

Mivel a hatóanyagot a végbélnyílás környéki bőrön és nyálkahártyán kell alkalmazni, előírás szerinti hasz­nálatakor a túladagolás esélye elhanyagolható. A kúp és kenőcs konzerválóanyagént kb. 0,02%-ban tartalmaz fenolt, így a jóval töményebb fenol oldatok alkalmazása mellett leírt szövetkárosító hatások (környéki idegek pusztulása, ekcéma, szövetelhalás) előfordulása még túladagolás esetén sem várható.

Véletlenszerű szájon át történő bevétel esetén (pl. gyermekeknél) előfordulhatnak gyomor-, bélrend­szeri panaszok (hasfájás, hányinger). Túladagolás vagy annak gyanúja esetén haladéktalanul forduljon or­voshoz!Ha adagját elfelejtette bevenni:

Következő alkalommal ne alkalmazzon dupla adagot, mert ezzel már nem pótolja a kiesett mennyi­séget, viszont a túladagolás veszélyének tenné ki magát. Folytassa a kezelést az előírtak szerint.

4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK

Mint minden gyógyszernek, a Reparon kenőcsnek is lehetnek mellékhatásai.

A készítmény az alkalmazás helyén átmeneti kivörösödést, viszketést, hámlást okozhat. Ha ilyen tüneteket észlel, hagyja abba a kenőcs használatát és forduljon orvoshoz.Nagyon ritkán túlérzékenységi (allergiás) reakció is előfordulhat (pl. a készítményben konzerválószer­ként használt fenollal szemben). Csalánkiütés jelentkezése esetén a gyógyszer alkalmazását feltétlenül hagyja abba és a további teendőket beszélje meg orvosával. Ha a kiütések intenzíven, testszerte jelent­keznek, az esetleges súlyos tünetek megelőzése érdekében forduljon azonnal orvoshoz!A Reparon kenőcs előírás szerinti használata mellett egyéb mellékhatással nem kell számolni.Ha az itt felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb szokatlan tünetet észlel, értesítse orvosát vagy gyógy­szerészét.

5. TÁROLÁS5-15 °C között, száraz helyen tárolandó.

A készítmény csak a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül használható fel.

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó.OGYI-T-9005/01

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!