Termékek Menü

Remifemin Plus filmtabletta 60x

Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
3.999 Ft (3.809 Ft + ÁFA)
Cikkszám: 0031002203045
Átlagos értékelés: Nem értékelt
A Remifemin Plus filmtabletta egy növényi hatóanyagokat tartalmazó gyógyszer, a változókorral (klimax) járó lelki és testi (úgynevezett neurovegetatív) panaszok - mint hőhullámok, nagyfokú verejtékezés, álmatlanság, lehangoltság (depresszió), belső feszültség, nyugtalanság, ingerlékenység, csökkent koncentráló-készség, szorongásos panaszok és késztetési zavarok - kezelésére javallt, azokban az esetekben, amikor a panaszok előterében a lelki (pszichés) tünetek állnak.
Elérhetőség: Raktáron

Leírás és Paraméterek

2. Tudnivalók a Remifemin Plus filmtabletta alkalmazása előtt

Ne alkalmazza a Remifemin Plus filmtablettát
- Ha allergiás a rövidágú poloskavész gyökértörzsre, az orbáncfűre, vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére.
- Fényérzékenység (fotoszenzitivitás) esetén.
- Ha egyidejűleg kezelik más, az alábbi hatóanyagok közül valamelyiket tartalmazó gyógyszerrel:
- ciklosporin (elnyomja az immunválaszt),
- takrolimusz, szisztémás alkalmazásra (szervátültetés után elnyomja az immunválaszt)
- amprenavir, indinavir és más proteináz inhibitorok (HIV fertőzés vagy AIDS kezelésére)
- irinotekán (citosztatikum daganatos betegségek kezelésére)
- warfarin (gátolja a véralvadást).
Figyelmeztetések és óvintézkedések
A Remifemin Plus filmtabletta alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával, vagy gyógyszerészével:
- amennyiben májbetegsége volt vagy van. Ekkor a Remifemin Plus filmtablettát csak orvosával történő konzultáció után szabad szedni
-
- ha egyidejűleg ösztrogéneket szed, ezt csak orvosi felügyelet alatt teheti
- beszéljen orvosával ha emlőrák, vagy más, hormonfüggő tumor miatt kezelték, vagy ilyen kezelés alatt állt. A Remifemin Plus tablettával történő kezelés megkezdése előtt beszéljen orvosával.
A Remifemin Plus filmtabletta fokozott elővigyázatossággal alkalmazható
- amennyiben májkárosodásra utaló jelek és tünetek (fáradtság, étvágytalanság, a bőr és a szemek besárgulása, vagy hányingerrel és hányással járó erős fájdalom a gyomor felső részében, vagy sötét vizelet) lépnek fel, azonnal hagyja abba a Remifemin Plus filmtabletta szedését, és beszéljen orvosával
- amennyiben menstruációs rendellenességeket tapasztal, vagy 12 hónapos kimaradás után visszatér a vérzése, valamint egyéb tartósan fennálló nem magyarázható, vagy új tünetek esetén a diagnózis tisztázása céljából először keresse fel kezelőorvosát
- amennyiben a kezelés során mellfeszülést vagy duzzanatot tapasztal keresse fel kezelőorvosát
- az orbáncfű alkalmazása során kerülni kell az intenzív UV-sugárzást (hosszú napfürdőzés, szolárium vagy fényterápia)
- ha a Remifemin plus filmtabletta szedése során a tünetek súlyosbodnak, beszéljen orvosával vagy gyógyszerészével
- véralvadásgátló (kumarin típusú) gyógyszer szedése esetén a vérkép rendszeres ellenőrzése szükséges.
Egyéb gyógyszerek és a Remifemin Plus filmtabletta
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg, vagy nemrégiben alkalmazott, valamint alkalmazni tervezett egyéb gyógyszereiről.
A Cimicifuga-tartalmú gyógyszerekkel kapcsolatban nem írtak le kölcsönhatásokat.
Ciklosporin, takrolimusz (szisztémás alkalmazásra), amprenavir, indinavir és más proteináz inhibitorok, irinotekán és warfarin egyidejű alkalmazása ellenjavallt (lásd "Ne alkalmazza a Remifemin Plus filmtablettát" című részt).

A Remifemin Plus filmtabletta, valamint, digoxin, verapamil , szimvasztatin, , amitriptilin, , fexofenadin, metadon, hatóanyagot, vagy benzodiazepin-származékot tartalmazó gyógyszerek együttes szedése a felsorolt gyógyszerek hatáscsökkenését eredményezheti. Ha Ön a Remifemin Plus filmtablettát és a felsorolt gyógyszerek valamelyikét együttesen szedi, fokozott ellenőrzés szükséges, különösen a kezelés megkezdésekor, illetve annak abbahagyásakor.
A Remifemin Plus filmtabletta befolyásolhatja az orális fogamzásgátlók hatékonyságát. A köztivérzések gyakoriságát fokozhatja és a fogamzásgátlás biztonságának csökkenését eredményezheti. Az orális fogamzásgátlókat szedő nőknél kiegészítő fogamzásgátló intézkedések alkalmazása javasolt.
Tervezett műtéti beavatkozás előtt tájékoztassa orvosát, hogy Remifemin Plus filmtablettát szed.
A Remifemin Plus filmtabletta szedése továbbá nem ajánlott bizonyos típusú lehangoltság (depresszió) elleni gyógyszerekkel, az úgynevezett szelektív szerotonin reuptake gátlókkal (ilyen hatóanyagok pl. a nefazodon, paroxetin, szertralin), vagy buspironnal (erős fájdalom csillapítására szolgáló gyógyszer), vagy a migrén kezelésében használt bizonyos gyógyszerekkel (triptánok).
Terhesség, szoptatás és termékenység
Nincsenek megfelelő adatok a Remifemin Plus filmtabletta alkalmazásáról a terhesség és szoptatás ideje alatt. Ezért a Remifemin Plus filmtabletta alkalmazása terhesség és szoptatás alatt nem ajánlott.
A termékeny korban levő nőknek meg kell fontolniuk nem-hormonális fogamzásgátló eszközök alkalmazását a gyógyszerkészítmény szedése során.
A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre
A gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre gyakorolt hatására vonatkozóan nem végeztek vizsgálatokat.
A Remifemin Plus filmtabletta laktózt tartalmaz
Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert. A Remifemin Plus filmtabletta segédanyagként max. 67,33 mg laktóz-monohidrátot tartalmaz tablettánként.

3. Hogyan kell alkalmazni a Remifemin Plus filmtablettát?

A gyógyszert mindig a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa illetve gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
A készítmény ajánlott adagja:
- naponta 2x1 filmtabletta; szükség esetén naponta 2x2 filmtabletta.
A filmtablettát reggel és este szétrágás nélkül, folyadékkal kell bevenni.
A kezelés időtartama:
A Remifemin Plus filmtabletta nem azonnal fejti ki a hatását. A terápia hatásának első jelei 2-3 hetes kezelés után jelentkeznek. Ezért javasolt a készítmény alkalmazását hosszabb ideig folytatni. Azért, hogy az esetlegesen kialakuló egyéb betegségeket időben fel lehessen ismerni, a Remifemin Plus filmtabletta szedése folyamán 6 hónap elteltével feltétlenül orvoshoz kell fordulni, még panaszmentesség esetén is.
Ha az előírtnál több Remifemin Plus filmtablettát vett be
A Remifemin Plus filmtabletta nagyfokú túladagolása esetében nem figyeltek meg mérgezéseket. Nagyfokú túladagolás esetén (több mint 40 filmtabletta) a pácienst 1-2 hétig óvni kell a napfénytől és általában az ultraibolya sugárzástól.
Ha elfelejtette bevenni a Remifemin Plus filmtablettát
Ha Ön elfelejt bevenni egy adagot, vegye be azonnal, amint eszébe jut, kivéve, ha már közeledik a következő adag bevételének ideje. Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására.
Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
4. Lehetséges mellékhatások

Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.
A mellékhatások megítélése az alábbi gyakorisági adatok figyelembevételével történik:

 

A Remifemin Plus filmtabletta lehetséges mellékhatásai:
Ritka mellékhatások:
Allergiás bőrreakciókat (csalánkiütés, viszketés, kiütés) arc- és végtagödémát és emésztőrendszeri panaszokat (például emésztési rendellenességek, hasmenés), valamint testsúlynövekedést írtak le.
Nagyon ritka mellékhatások:
Fáradtság és nyugtalanság fordulhat elő. Intenzív napfényben világos bőrű egyéneknél a leégés tünetei.

Nem ismert gyakoriságú mellékhatások:

A Cimicifuga-tartalmú készítmények használata során májkárosodással kapcsolatos eseteket írtak le (beleértve a hepatitiszt, sárgaságot, a májfunkció tesztek zavarait). Jelenleg az ilyen hatóanyagot tartalmazó gyógyszerekkel való biztos ok - okozati összefüggés nem bizonyított.
A mellékhatások jelentése
Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát, vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül.
A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.
5. Hogyan kell tárolni a Remifemin Plus filmtablettát?

Legfeljebb 30 °C-on tárolandó.
Ez a gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

A dobozon feltüntetett lejárati idő (Felhasználható:) után ne szedje a Remifemin Plus filmtablettát. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik.
Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.
6. A csomagolás tartalma és egyéb információk
Mit tartalmaz a Remifemin Plus filmtabletta

- A készítmény hatóanyagai:
- 1 filmtabletta tartalma: rövidágú poloskavész gyökértörzs (Cimicifugae racemosa (L.) Nutt. Rhisoma) száraz kivonata (6-11:1) 2,5-5 mg, mely megfelel 15-55 mg rövidágú poloskavész gyökértörzsnek és 1 mg triterpénglikozidnak (27-deoxiakteinben kifejezve), kivonószer: izopropil-alkohol 40% (V/V). Közönséges orbáncfű virágos hajtás (Hypericum perforatum L., herba száraz kivonata (3,5-6:1) 58-85 mg, mely megfelel, 203-510 mg orbáncfűnek és standardizált 0,25 mg összhipericinnek hipericinben kifejezve, kivonószer: etanol 60% (V/V).
- Egyéb összetevők:
Tablettamag:
max. 67,33 mg laktóz-monohidrát, vízmentes kolloid szilícium-dioxid, mikrokristályos cellulóz, burgonyakeményítő, glicerin-dibehenát
Filmbevonat:
Vas-oxid és hidroxid E172, glicerin-alkonát, indigókármin E132, makrogol, magnézium-sztearát, hipromellóz, talkum.
Milyen a Remifemin Plus filmtabletta külleme és mit tartalmaz a csomagolás
Zöld, kerek, fényes, mindkét oldalukon domború felületű, filmbevonatú tabletták.
Csomagolás:
60 db filmtabletta színtelen, átlátszó PVC/PVDC//A1 buborékcsomagolásban és dobozban.
A Cimicifuga-tartalmú készítmények használata során májkárosodással kapcsolatos eseteket írtak le (beleértve a hepatitiszt, sárgaságot, a májfunkció tesztek zavarait). Jelenleg az ilyen hatóanyagot tartalmazó gyógyszerekkel való biztos ok - okozati összefüggés nem bizonyított.
A mellékhatások jelentése
Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát, vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül.
A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.
5. Hogyan kell tárolni a Remifemin Plus filmtablettát?

Legfeljebb 30 °C-on tárolandó.
Ez a gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

A dobozon feltüntetett lejárati idő (Felhasználható:) után ne szedje a Remifemin Plus filmtablettát. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik.
Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.
6. A csomagolás tartalma és egyéb információk
Mit tartalmaz a Remifemin Plus filmtabletta

- A készítmény hatóanyagai:
- 1 filmtabletta tartalma: rövidágú poloskavész gyökértörzs (Cimicifugae racemosa (L.) Nutt. Rhisoma) száraz kivonata (6-11:1) 2,5-5 mg, mely megfelel 15-55 mg rövidágú poloskavész gyökértörzsnek és 1 mg triterpénglikozidnak (27-deoxiakteinben kifejezve), kivonószer: izopropil-alkohol 40% (V/V). Közönséges orbáncfű virágos hajtás (Hypericum perforatum L., herba száraz kivonata (3,5-6:1) 58-85 mg, mely megfelel, 203-510 mg orbáncfűnek és standardizált 0,25 mg összhipericinnek hipericinben kifejezve, kivonószer: etanol 60% (V/V).
- Egyéb összetevők:
Tablettamag:
max. 67,33 mg laktóz-monohidrát, vízmentes kolloid szilícium-dioxid, mikrokristályos cellulóz, burgonyakeményítő, glicerin-dibehenát
Filmbevonat:
Vas-oxid és hidroxid E172, glicerin-alkonát, indigókármin E132, makrogol, magnézium-sztearát, hipromellóz, talkum.
Milyen a Remifemin Plus filmtabletta külleme és mit tartalmaz a csomagolás
Zöld, kerek, fényes, mindkét oldalukon domború felületű, filmbevonatú tabletták.
Csomagolás:
60 db filmtabletta színtelen, átlátszó PVC/PVDC//A1 buborékcsomagolásban és dobozban.


 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!