Termékek Menü

Remifemin tabletta 60x

Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
2.699 Ft (2.570 Ft + ÁFA)
Cikkszám: 0031002116413
Átlagos értékelés: Nem értékelt
A változókori hőhullámok, álmatlanság és lelki zavarok természetes és hormonmentes kezelésére szolgál.
Elérhetőség: Raktáron

Leírás és Paraméterek

Betegtájékoztató:

A kezdeti enyhébb panaszokra előnyös választás lehet a Remifemin nevű hormonmentes gyógyszer. A Remifemin egy gyógynövény, a Cimicifuga racemosa – magyarul poloskavész – egyedülálló, ún. iCR kivonatát tartalmazza, melynek hatásosságát és biztonságosságát számos klinikai tanulmány eredményei igazolják.

Miért éppen a Remifemin? Mivel nem tartalmaz női nemi hormonokat, sem pedig növényi hormont, azaz fitoösztrogént, olyan esetekben is biztonságos, amikor mind a hormonális, mind más alternatív kezelési mód nagyobb kockázatot jelentene.

Optimális eredményt a gyógyszer előírt adagjának rendszeres és hosszabb távú alkalmazásával érhetünk el. A Remifemin az enyhébb hőhullámoktól és alvászavaroktól szenvedő páciensek legalább 85%-nál már 2-4 hét után jelentős javulást szokott hozni, de tartós szedéssel az eredményesség tovább javul. Komolyabb mellékhatásokat általában nem okoz.

1.            Milyen típusú gyógyszer a Remifemin tabletta, és milyen betegségek esetén alkalmazható?

A Remifemin tabletta egy növényi hatóanyagot tartalmazó gyógyszer, mely mérsékli a csökkent hormontermelés okozta változókori (klimaxos) panaszokat, mint a hőhullámok, izzadás, alvászavarok, idegesség és a depressziós hangulatváltozások.

A tabletta a rövidágú poloskavész (Cimicifuga racemosa) nevű gyógynövény gyökértörzsének folyékony kivonatát tartalmazza. A gyártási folyamat standardizálásával biztosítják, hogy a készítmény mindig azonos mennyiségű és minőségű hatóanyagot tartalmazzon.

Keresse fel kezelőorvosát, ha tünetei 4-6 héten belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.

2.            Tudnivalók a Remifemin tabletta alkalmazása előtt:

Ne alkalmazza a Remifemin tablettát:

-              ha allergiás a rövidágú poloskavész gyökértörzsre vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére.

Figyelmeztetések és óvintézkedések:

A Remifemin tabletta alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével:

-              amennyiben májbetegsége volt vagy van. Ekkor a Remifemin tablettát csak orvosával történő konzultáció után szabad szedni.

-              amennyiben májkárosodásra utaló jelek és tünetek (fáradtság, étvágytalanság, a bőr és a szemek besárgulása, vagy hányingerrel és hányással járó erős fájdalom a gyomor felső részében, vagy sötét vizelet) lépnek fel, azonnal hagyja abba a Remifemin tabletta szedését, és beszéljen orvosával.

-              Amennyiben menstruációs rendellenességeket tapasztal, vagy visszatér a vérzése, valamint egyéb tartósan fennálló, nem magyarázható, vagy új tünetek esetén, a diagnózis tisztázása céljából, először keresse fel kezelőorvosát.

-              ha egyidejűleg ösztrogéneket szed, ezt csak orvosi felügyelet alatt teheti. Beszéljen orvosával.

-              ha emlőrák, vagy más, hormonfüggő tumor miatt kezelték, vagy ilyen kezelés alatt állt. A Remifemin tablettával végzett kezelés előtt beszéljen orvosával.

-              ha a Remifemin tabletta szedése során a tünetek súlyosbodnak, beszéljen orvosával vagy gyógyszerészével.

Egyéb gyógyszerek és a Remifemin tabletta:

Más gyógyszerekkel való kölcsönhatás nem ismert.

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg, vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.

Terhesség, szoptatás és termékenység:

Nincsenek megfelelő adatok a Remifemin tabletta alkalmazásáról a terhesség és szoptatás ideje alatt. Ezért a Remifemin tabletta alkalmazása terhesség és szoptatás ideje alatt nem ajánlott.

A Remifemin tabletta laktózt tartalmaz:

Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert. A Remifemin tabletta segédanyagként 195,4-197,4 mg laktóz-monohidrátot tartalmaz tablettánként.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre:

A gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre gyakorolt hatására vonatkozóan nem végeztek vizsgálatokat.

3.            Hogyan kell alkalmazni a Remifemin tablettát?

A gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa, illetve gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

A készítmény ajánlott adagja:

Napi 2x1 tabletta, amit reggel és este, összerágás nélkül, folyadékkal kell bevenni. A tabletták étkezéstől függetlenül bevehetők.

A kezelés időtartama:

A Remifemin nem azonnal fejti ki a hatását. A terápia hatásának első jelei 2-3 hetes kezelés után jelentkeznek.

Azért, hogy az esetlegesen kialakuló egyéb betegségeket időben fel lehessen ismerni, a készítmény szedése folyamán 6 hónaponként feltétlenül orvoshoz kell fordulni, még panaszmentesség esetén is.

Ha az előírtnál több Remifemin tablettát vett be:

Túladagolási esetet nem írtak le.

Ha elfelejtette bevenni a Remifemin tablettát:

Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására. A szokásos időpontban folytassa a szedést.

Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

4.            Lehetséges mellékhatások:

Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

A mellékhatások megítélése az alábbi gyakorisági adatok figyelembevételével történik:

Nagyon gyakori:              10 kezelt betegből több mint 1 beteget érint

Gyakori:              100 kezelt betegből 1-10 beteget érint

Nem gyakori:    1000 kezelt betegből 1-10 beteget érint

Ritka:    10 000 kezelt betegből 1-10 beteget érint

Nagyon ritka:    10 000 kezelt betegből kevesebb mint 1 beteget érint

Nem ismert:      A hozzáférhető adatokból a gyakoriság nem határozható meg

A Remifemin tabletta lehetséges mellékhatásai:

Ritka mellékhatások:

Allergiás bőrreakciókat (csalánkiütés, viszketés, kiütés) arc- és végtagödémát és emésztőrendszeri panaszokat (például emésztési rendellenességek, hasmenés), valamint testsúlynövekedést írtak le.

Nem ismert gyakoriságú mellékhatások:

A Cimicifuga-tartalmú készítmények használata során májkárosodás eseteket írtak le (beleértve a hepatitiszt, sárgaságot, a májfunkció tesztek zavarait). Jelenleg az ilyen hatóanyagot tartalmazó gyógyszerekkel való biztos ok – okozati összefüggés nem bizonyított.

Mellékhatások bejelentése:

Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát, vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül.

A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.

5.            Hogyan kell a Remifemin tablettát tárolni?

Legfeljebb 25°C-on tartandó.

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

A dobozon feltüntetett lejárati idő (Felhasználható: ) után ne szedje ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.

Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6.            A csomagolás tartalma és egyéb információk:

Mit tartalmaz a Remifemin tabletta?

A készítmény hatóanyaga: 1 tabletta tartalma: rövidágú poloskavész gyökértörzs (Cimicifuga racemosa [L.] Nutt, rhizoma) folyékony kivonat (0,78-1,14:1) 0,018-0,026 ml, amely megfelel 20 mg rövidágú poloskavész gyökértörzsnek.

Kivonószer: izopropil-alkohol 40% (V/V).

Egyéb összetevők: burgonyakeményítő, cellaktóz (cellulóz por, laktóz-monohidrát), magnézium-sztearát, borsosmentaolaj.

Milyen a Remifemin tabletta külleme és mit tartalmaz a csomagolás?

Fehéres-bézs színű, korong alakú, kissé domború felületű, egyik oldalán bemetszéssel ellátott tabletta.

A tablettán lévő bemetszés csak a széttörés elősegítésére és a lenyelés megkönnyítésére szolgál, nem arra, hogy a készítményt egyenlő adagokra ossza.

Csomagolás: 60 db tabletta PVC/PVDC//Al buborékcsomagolásban és dobozban.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!