Termékek Menü

Puffadás, görcsoldás

A puffadás a gyomor-bélrendszer működési zavara, amikor a gázok felhalmozódnak a belekben, és ez teltség érzést, nyomás érzést, fájdalmat, haspuffadást okoz. A puffadás nem súlyos betegség. Bárkit érinthet nemtől, kortól, betegségtől függetlenül. S bár nem súlyos, mégis jelentős fizikai, és pszichés diszkomfort érzést okoz az érintettek számára. A felfúvódott has nem csupán fizikai szempontból kellemetlen, hanem okozhat stresszt, ezáltal gátolva a más emberekkel való kapcsolatfelvételt. A puffadás gyakran frusztrációhoz vezet és kényelmetlenséget okoz, mivel korlátozza az embert szabad mozgásában és tevékenységeiben. A diszkomfort- és nyomásérzés miatt az ember nem képes teljes mértékben koncetrálni a mindennapi tevékenységeire.Az ember kényelmetlenül érzi magát, a túl sok gáz okozta megnövekedett hasméret miatt kevéssé érzi vonzónak magát. A puffadás jelentős szociális diszkomfort érzést is okoz. A gyomorkorgás és bugyborékolás miatt attól fél, hogy felhívja magára mások figyelmét. Emiatt gyakran félénkké, esetlenné válhat az ember a társaságban. A jelenségnek sokféle oka lehet. Leggyakrabban zsíros és fűszeres ételek, egyes zöldségek (bab, káposzta, karfiol....), magas rosttartalmú ételek, szénsavas italok, édességek, rágógumi, gyors étkezés levegőnyeléssel, lefekvés előtti étkezés, étel összetevőkkel szembeni intolerancia, fizikai aktivitás hiánya, stressz, a bélgázok visszatartása. A puffadás gyakran más gyomor-bélrendszeri betegség kísérő tünete.

Nézet:
Rendezés:

Mit tehet haspuffadás ellen?

Haspuffadás ellen számtalan készítmény segítségével, eredményesen felléphet. A kínálatunkban található termékek kivétel nélkül a segítségére siethetnek, szorult helyzetében. Mégis a puffadás kezelésével kapcsolatosan érdemes elkülöníteni egymástól két utat, két lehetőséget. Az első a prevenció, s nyilván ez a legjobb, amit tehet. A megelőzésnek hála ugyanis egy másodpercig sem kell elviselnie a feszítő, nyomó, szúró, diszkomfortérzetet kiváltó tüneteket. Ahhoz, azonban hogy hatékonyan tudjon cselekedni, feltétlenül ismernie kell szervezetét és azt, hogy emésztő szervrendszere milyen anyagok bevitelére reagál érzékenyen. A puffadás a bélgázok felszaporodását jelenti. A megkönnyebbülést hozó eltávozás pedig nem minden esetben oldható meg vagy fizikai, vagy egyéb, külső okok miatt. Így a helyzet csak súlyosbodhat, pláne hogyha ehhez ülő testpozíció is társul.

Tehát visszatérve a megelőzéshez, ha tudja mik azok az anyagok, amik ilyen reakciót váltanak ki a szervezetéből, akkor azok teljes kiiktatása és kerülése az egyetlen, kifizetődő stratégia. Van, akit a hüvelyesek fújnak fel, míg másoknak a laktóz vagy a glutén okoz problémát. Ezek kivétel nélkül kizárhatóak és helyettesíthetőek, tehát a prevenció kellő tudatosság és odafigyelés mellett abszolút működőképes lehet. Természetesen vannak olyan szituációk, amikor egyszerűen a megelőzés szóba sem jöhet. Annál is inkább, hogy a haspuffadás akár pszichés eredetre is visszavezethető. Ha a stressz jelenléte rendszeres és a feldolgozása nehézkes, akkor ezt a test egésze megérzi, megéli és nyilvánvaló módon reagál rá. Ha esélytelen kikerülni ezt a szituációt, akkor viszont kénytelen valamilyen készítményhez fordulni, s szerencsére bőven akad választási lehetősége.

A haspuffadás ellen azonnal lépnie kell!

Ahhoz, hogy gyorsan visszanyerje komfortérzetét, hogy ne kelljen minden percben szorongania, csak be kell vennie azt az orvosságot, melyet végül a termékpaletta tagjai közül kiválasztott. A készítmény, konkrét típustól függetlenül gyorsan és eredményesen lép fel a puffadással szemben: megszüntetve egyrészt a gáztermelést, és másrészt eloszlatva a gázfelhőket, melyek kiszabadulása után szó szerint megkönnyebbülhet.