Termékek Menü

Microlife BP 3AG1 vérnyomásmérő

Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
11.023 Ft (8.679 Ft + ÁFA)
Cikkszám: 4719003310219
Átlagos értékelés: Nem értékelt

22-42cm mandzsetta

Egygombos működés 

,,Fuzzy logic" vezérlés 

30 férőhelyes memória

Teljesen automatizált felfújás és leeresztés 

Utolsó mérés memória 

Hibajelző 

Automatikus kikapcsolás 

Kimerülő elemek jelzése 

Oszcillometriás mérési mód 

Hálózati adapterre csatlakoztatható 

Idősebb generáció számára is könnyedén kezelhető 

 Súly: 400 g Méret: 140 × 120 × 70 mm
Így is ismerheti: BP 3 AG 1, BP3AG1, BP 3AG 1     

Elérhetőség: Nem forgalmazott

Leírás és Paraméterek

Mérési pontosság

A Brit Hipertónia Társaság nemzetközileg elfogadott előírásai szerint klinikailag ellenőrzött, kiváló mérési pontossággal rendelkezik. Nagy létszámú betegcsoporton, orvosok által a hagyományos módszerrel és ezzel a készülékkel mért értékek eltérését vizsgálták, és ennek eredményeként a készülék a legjobb, A/A minősítést kapta. A legkorszerűbb oszcillometriás mérési elvet alkalmazza. A felkarra húzott mandzsetta segítségével az artéria lökéshullámait észleli. A felkaron való mérés lényegesen megbízhatóbb eredményt ad, mint a csuklón végzett mérés. A készüléket úgy programozták, hogy csak pontos értéket jelenítsen meg. Ha ez valamilyen okból nem lehetséges, akkor hibajelzés történik. Gyenge elemeknél a készülék letilt, hogy az alacsony tápfeszültség miatt hibás mérés ne történhessen.

Kivitel

A tenyérnyi méretű készüléket fehér, tojásdad alakú háza és a vastag kék színű keretbe foglalt kijelzője barátságos kinézetűvé teszi. Az oldalra kiszélesedő felső burkolat biztonságos, kicsúszásmentes fogást biztosít. A mandzsetta csatlakozója oldalt, az adapteré hátul helyezkedik el, ezáltal nehezen téveszthetők össze. A tépőzáras, dupla méretű mandzsetta 22-42 cm felkarkerületeknél használható. Puha, könnyen felhelyezhető. A helyes felcsatolást ábra mutatja rajta. Előnye a mosható huzat. Külön vásárolható vékony karra kisméretű, vagy vastag karra nagyméretű mandzsetta is. A kellően nagy bekapcsoló gomb könnyű kezelést biztosít. Az előlap kismértékben döntött, így megfelelő és csillogásmentes rálátást biztosít. A kijelző kristálytiszta, 18 mm magas számokat mutat. A felső és alsó vérnyomásérték, valamint a pulzusszám egyszerre látható. Az elemtartó rekesz zárófedele könnyen nyitható, becsukva stabilan záródik. Méretek: hosszúság 14 cm, szélesség 12 cm, magasság 7 cm.

Működés

Felkaron mérő, számjegyes kijelzésű, automatikus működésű, tehát nem kell kézzel pumpálni. A mandzsetta felhelyezése után elegendő csak bekapcsolni, s a mandzsetta felpumpálása elkezdődik. Egy átlagos nyomásérték elérésekor a pumpálás leáll, és a mandzsetta szorítása fokozatosan csökken. A vérnyomás mérése érdekében szükséges, hogy az artériát tökéletesen elszorítsuk, a vér keringését megállítsuk ezen a helyen. Túlságosan magas vérnyomás esetén a készülék néhány másodperc alatt észleli, ha erősebb szorítás kell, és további rápumpálást alkalmaz. A karra rásimuló, puha mandzsettának köszönhetően nincs kellemetlen szorító érzés. Méréskor az észlelt pulzusokat felvillanó szív szimbólum és csipogás jelzi. Egy hosszabb síphang megszólalása után megjelenik az eredmény, vagyis a szisztolés és a diasztolés vérnyomás értéke, valamint a pulzusszám. A mérés végén a készülék elmenti a mérés eredményét. A mérés időtartama általában 1 perc. Ez az oszcillometriás vérnyomásmérő a pulzusfrekvenciát is elemzi. Ha szabálytalan szívverést észlel, akkor erre külön figyelmeztet. A Microlife vérnyomásmérőkön a PAD (Pulse Arrhytmia Detection) embléma ezt a tudást jelöli. Ha a mérés során szabálytalan volt a pulzus, akkor a mérést követően a készülék kijelzőjén megjelenik az aritmiajelző szimbólum. Ha a szimbólum gyakrabban megjelenik (pl. napi mérések esetén hetente többször), akkor forduljon orvoshoz. A készülék nem pótolja a kardiológiai vizsgálatot, csupán a pulzus-rendellenességek korai felismerésére szolgál.

Memória

A legutolsó 30 mérés adatai nézhetők vissza, tehát a szisztolé, diasztolé és pulzus értékei. A csomagolásban vérnyomásnapló található, ebbe felírhatjuk vagy grafikonon berajzolhatjuk a vérnyomásunk változását.

Használat

4 db ceruzaelemmel működik. A készüléket tartós elemekkel csomagolják, vásárlás után rögtön használatba vehető. Későbbiekben is tartós, más néven alkálielemeket használjon! A Microlife vérnyomásmérők használati értékét nagyban növeli az elemellenőrző szolgáltatás és az akkumulátoros üzem. Amikor az elemek körülbelül háromnegyed részben lemerültek, akkor az elem szimbólum villogni kezd a készülék bekapcsolása után (részben töltött elem látszik). Noha a készülék továbbra is megbízhatóan mér, be kell szerezni a cseréhez szükséges elemeket. Amikor az elemek már teljesen lemerültek, akkor a készülék bekapcsolása után az elem szimbólum villogni kezd (ilyenkor teljesen lemerült elem látszik). Ekkor nem lehet több mérést végezni, és az elemeket ki kell cserélni. Ez az előrejelző szolgáltatás felettébb hasznos, szemben más gyártók vérnyomásmérőivel, ahol csak a teljesen lemerült elemeket jelzik, amikor már nem lehet használni a készüléket. A másik értékes tulajdonság a ceruzaakkumulátorok használhatósága. A Microlife alkalmassá tette készülékét erre is. Ehhez egy rövid magyarázat: az elemek 1,5 voltos feszültségűek, az akkumulátorok 1,2 voltosak. Utóbbiak esetén a 4 db együttes értéke nem 6 V, hanem csak 4,8 V. A Microlife BP 3AG1 vérnyomásmérő ebben az esetben is gond nélkül működik. Használat után a készülék körülbelül 1 perc múlva automatikusan kikapcsol. Természetesen mi is kikapcsolhatjuk. A készülékhez külön vásárolható gyári adapter. Ennek segítségével konnektorról is használhatjuk. Az elemeket ez nem zavarja, tehát a készülékben maradhatnak.

Csomagolás

A Microlife arculatát megjelenítő, színes, főképpen angol nyelvű feliratokkal ellátott kartondobozban a készüléket, mandzsettát, elemeket, használati útmutatót, vérnyomásnaplót és a garanciajegyet találjuk. Külön tárolótáska nincs mellékelve. A használati útmutató igényes kivitelű, jól olvasható. A kezelést érthetően magyarázza. A helyes vérnyomásmérés kivitelezéséhez is tartalmaz útmutatásokat.

Garancia

A garancia ideje 3 év. Magyarországi márkaszerviz, alkatrészek biztosítottak. A megvásárolt készülék hosszú évekig használatban tartható. A tökéletes mérési pontosságon kívül a másik legnagyobb érték, amit a Microlife vérnyomásmérőktől kapunk, a hibátlan működés. Nagyon csekély a meghibásodási arány.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!