Hüvelyflóra

Rendezés:

A hüvelyflóra láthatatlan immun-harcos

A hüvelyflóra a bélflórához hasonlóan olyan ökoszisztéma, mely ha egyensúlyi állapotban van, akkor megannyi jótékony baktériumot egyesít magában. Ezek azok a láthatatlan harcosok, melyek a fertőzésekkel szemben hatékonyan tudnak fellépni. Ahhoz azonban, hogy a szervezet önvédelmi pajzsa jól működjön, olyan flórára van szükség, melyben az egyensúly nem tolódik el egyik irányba sem, s ahol ennek megfelelően azoké a baktériumoké lehet a főszerep, amik pozitívan befolyásolhatják a hüvely állapotát. A betörő kórokozókat időben semlegesíthetik, kizárhatják, ezzel meggátolva a komolyabb megbetegedéseket, gyulladásos reakciókat és szövődményeket. Nagyon kevesen és keveset tudnak erről a területről, miközben az immunrendszer fontossága köztudott tény. A flóra legyen szó a hüvelyben vagy a bélben található biológiai egységről az immunitás része, tehát nem érdemes külön darabokra szabdalni az egész rendszert. Egyik sem működik a másik nélkül.

A hüvely laphámja tele van glikogénnel és értékes anyagokkal, vagyis olyan terep ez a baktériumok, gombák számára, amit bátran tekinthetünk idillinek. Ahhoz, hogy a flóra védekezőképessége maximális legyen elengedhetetlen egyrészt a hormonháztartás optimális működése, másrészt a hüvely laphámjának ideális közege. A hüvelyhám glikogénjét alapesetben a jelenlévő tejsavbaktériumok képesek tejsavvá változtatni. Ez a középsavas közeg nemes egyszerűséggel nem engedi érvényre jutni sem a gombákat, sem az egyéb kórokozókat. Vagyis az egyensúlyi flórához ideális glikogén alap és tejsav baktérium állomány szükséges. A hüvelyi önvédelmi rendszer, azonban roppantul sérülékeny. Az alacsony vagy szabálytalan hormonszint, a vékony hüvelyhám, a csökkent glikogén tartalom, a gyér tejsav baktérium kolónia, s ezzel összefüggésben a kevesebb tejsav, és a lúgos kémhatású hüvely, melyben elszaporodhatnak a kórokozók egyenként hozzájárulhatnak a flóra egyensúlyának megbomlásához.

A hüvelyflóra harmóniája visszaállítható!

A felbomlott egyensúly, azonban bármikor visszarendezhető. Természetes illetve mesterséges hatóanyag tartalmú készítmények segítségével orvosolhatja ezt a roppantul kellemetlen, s egészsége szempontjából kockázatos problémát, visszaállítva a hüvelyflóra ideális állapotát.