Hogyan őrizhető meg a hüvelyflóra egészsége?

Az egészség megőrzésének szerves része az intim higiéniára való odafigyelés. Mielőtt azonban a hagyományos tusfürdőket és szappanokat kezdenénk el az intim részeken alkalmazni, érdemes tisztában lenni azzal, hogy ezek nem alkalmasak az ottani kényes egyensúly fenntartására. (Tovább olvasáshoz kattints a címre!)

A hüvelyflóra jótékony baktériumokkal és a megfelelő pH-értékkel gondoskodik arról, hogy a fertőzések elkerülhetőek legyenek. Amint ez az egyensúlyi állapot felborul, különféle megbetegedésekkel és rendkívül kellemetlen panaszokkal szembesülhetünk. A hüvelyflóra egyensúlyának érdekében hétköznapi szokásainkkal tehetünk a legtöbbet. Az intim mosakodó szerek remek választásnak bizonyulnak napi használatra, de ezt sem szabad túlzásba vinni. S hogy mi a teendő akkor, ha égő érzéssel, folyással, kellemetlen fájdalmakkal szembesülünk? Korántsem biztos, hogy a háttérben szexuális úton terjedő megbetegedések állnak. Az esetek többségében gombás fertőzés alakul ki például antibiotikumok szedése után. Fontos, hogy természetes anyagból, például pamutból készült fehérneműt viseljünk, és a WC használatakor törekedjünk arra, hogy a papírt elölről hátulra irányuló mozdulatokkal használjuk. Ma már számos olyan készítmény is elérhető, melyek recept nélküli megoldást kínálnak a hüvelyflóra egyensúlyának visszaállítására.

A kúpok, kenőcsök ismert márkák képviselői, s rendszerint néhány nap alatt segítséget nyújtanak a tünetek megszüntetéséhez. Amennyiben szeretné elkerülni a hasonló problémákat, akkor mindenképpen intim mosakodó szert használjon a tisztálkodáshoz, ez ugyanis biztosan nem fogja felborítani a hüvelyflóra egyensúlyát. A fertőzések elkerülése kiemelt jelentőséggel bír a jó közérzet érdekében. Fontos tudnia, hogy a visszatérő egészségügyi problémák az intim részekkel összefüggésben akár további gondokhoz is vezethetnek és megágyazhatnak a meddőség kialakulásának. Foglalkozzon tehát nap mint nap a megelőzéssel, és ha betegség tüneteit észleli magán, akkor gondoskodjon időben a kezelésről. A tapasztalatok szerint számos esetben segítséget nyújtanak a recept nélkül elérhető készítmények, ám ha néhány nap alatt nem észleli a javulás jeleit, akkor célszerű lehet nőgyógyászát felkeresnie.

Tartalomhoz tartozó címkék: flóra hüvelyflóra