Termékek Menü

Hogyan függ össze a hüvelyflóra állapota és a felfázás kialakulása?

A hüvelyflóra egészségéről nem lehet elégszer beszélni, s elnézve a nőgyógyászok tapasztalatait még nem is sikerült elegendő alkalommal elültetni a köztudatban, mennyire életbe vágóan fontos a flóra egészséges közegének, PH értékének a megőrzése. (Tovább olvasáshoz kattints a címre!)

 

Az igazság az, hogy bár a technológia fejlődése a világ számos területén megannyi pozitív hozadékkal járt, azért a kozmetikumok szférájában olyan készítmények is a polcokra kerültek, amik nem feltétlenül mozdítják elő például a fenti kérdés pozitív irányú átalakulását. Hogy mire gondolunk? A különböző intim törlőkre, mosakodókra, melyeket előszeretettel használnak a hölgyek és amik sokkal nagyobb károkat generálnak, mint amekkora hasznot hoznak. Hogy ennek mi az oka? A flóra rendelkezik egy normális PH értékkel vagyis a savassága adott. Ez a közeg képes arra, hogy kizárja a kórokozókat, kívülre rekessze a vírusokat, bacilusokat, s a valamiképpen mégis beszivárgó betolakodókat a savas környezet egy az egyben elpusztítja. Nincsen bejárás tehát, s éppen ezért a hüvely az immunrendszer egyik legfontosabb bástyája, egyfajta kapunak is tekinthető.

Nem véletlen, hogy ilyen PH értékű közeg jött létre a hüvelyben, lévén a végbél nyílás közelsége nem túlságosan előnyös - a kórokozók szempontjából. A védekezés tehát természetes úton történik meg. Ám, ha ezt az egyensúlyt különböző, lúgos kémhatású szerek közbenjárásával felborítjuk, annak nagyon nehezen helyrehozható következményei lehetnek. Eltolódik egyrészt a PH érték, aminek “köszönhetően” az addig küszöbön túlra száműzött baktériumok, vírusok szabad bejárást nyerhetnek. Másrészt ennek következtében rendszeressé avanzsálhatnak a felfázásra hajazó tünetek, sőt súlyosabb esetben akár petefészek, méhgyulladással is számolni kell.

A hüvelyflóra épsége az ön egészségének záloga!

A fentiekből kiderül, hogy ez a kényes egyensúlyú közeg védelmet és gondoskodást igényel, vagyis amikor valamilyen, a flórát közvetlen módon befolyásoló készítmény megvásárlásán gondolkodik, akkor nagyon körültekintően kell eljárnia azért, hogy szervezete számára ne kárt okozzon, hanem hasznot hozzon.

Tartalomhoz tartozó címkék: flóra hüvelyflóra