Termékek Menü

Ferrocomp 10mg forte tabletta 20x

Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
1.939 Ft (1.527 Ft + ÁFA)
Cikkszám: 0031090010044
Átlagos értékelés: Nem értékelt
A Ferrocomp forte tabletta a szervezet vashiányos állapotainak kezelésére alkalmas gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény. Hatását szakirodalmi adatok igazolják.
Elérhetőség: Raktáron

Leírás és Paraméterek

Mi a hatóanyaga?

Egy tabletta 10 mg vasat, 3 mg cinket, 1 mg rezet, 1 mg mangánt, 0,06 mg cobaltot, 0,2 mg folsavat és 20 mg C-vitamint tartalmaz természetes eredetű poligalakturonsavhoz (pektin) kötve.

Mit tartalmaz még a tabletta?

Tablettázási segédanyagokat - mikrokristályos cellulózt, laktózt, szorbitot, polividont, magnézium sztearátot, talkumot, titán-dioxidot (E171), vasoxid pigmentet (E172), hidroxi-propil-cellulózt, polietilén-glikol 6000-t - tartalmaz még a tabletta.

Mikor ajánlott a Ferrocomp forte alkalmazása?

Ha Önnek különböző okokból - pl. a nem megfelelő mennyiségű vagy minőségű táplálkozás, fokozott vasvesztés (műtéti vagy szülés okozta vérvesztés), megnövekedett vasszükséglet (fokozott fizikai vagy szellemi terhelés, terhesség, szoptatás), csökkent felszívódás stb. Következtében - vashiányos állapot alakul ki a szervezetében.

Mikor nem szabad a Ferrocomp forte tablettát alkalmazni?

Vasfelhasználási zavarral járó betegségek (sideroblastos anémiák) és fokozott vasraktározással járó állapotok (hemolízis, hemokromatozisok) esetében alkalmazása ellenjavallt.

Mit kell tudnia az alkalmazás megkezdése előtt?

Tudnia kell, hogy orvosolandó problémái milyen eredetűek. Amennyiben bizonytalan a tünetek okában, úgy forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez.

Alkalmazhatják-e a készítményt gyermekek is?

Igen, 3 éves kortól.

Mit kell megfontolni terhesség -és szoptatás ideje alatt?

Az eddigi tapasztalatok szerint a terhesség és szoptatás alatt gyakran fellépő vashiány kezelésére kúraszerűen szedhető a Ferrocomp forte.

Szedhető-e együtt más gyógyszerekkel?

Savlekötő gyógyszerek (antacidumok) mellett szedhető. Penicillinek és tetraciklinek felszívódását gátolja.

Hogyan és mikor kell a Ferrocomp forte-t alkalmazni?

Felnőtteknek és 12 éves kortól gyermekeknek napi 2 x 1-2 tabletta, súlyosabb vashiányos állapotban 3 x 1-2 tabletta, gyermekeknek 3 - 12 éves korig napi ½-1 tabletta.

A tablettát étkezés közben vagy után egyben, szétrágás nélkül kell bevenni. Enyhébb - diéta, vegetáriánus étrend vagy nőknél a rendszeres havi vérvesztés, fokozott szellemi fizikai igénybevétel okozta - vashiány esetén általában 10 napig napi 2 x 1 tabletta, majd 20 napig napi egy tabletta szedése elegendő. A kúra, az előzőekben ismertetett okok további fennállása esetén 3-6 havonta megismételhető. Súlyosabb vashiány esetén 2-3 hétig napi 3 x 1-2 tabletta, majd 4-8 hétig 2 x 1 tabletta szedése javasolt. Ezt követően ellenőríztetni kell a szervezet vasraktárainak állapotát és ha szükséges, napi 1 vagy 2 tabletta szedésével folytatni a kezelést a vasraktárak feltöltéséig (3-6 hónap).

Terhesség esetén a második trimesztertől kezdve napi 2 x 1 Ferrocomp forte szedése ajánlott.

Milyen nem kívánt hatásokat válthat ki a készítmény?

Az eddigi tapasztalatok szerint mellékhatásra vagy allergizáló hatásra utaló jelek nem ismeretesek. Ritka esetben azonban elképzelhető valamely összetevővel szembeni egyéni túlérzékenység.

Mennyi ideig alkalmazható a készítmény?

A vashiány kezelése gyakran hónapokig tart, mert a szervezet vasraktárai csak lassan telítődnek. A készítmény tartósan több hónapig (max. 3-6 hónapig) szedhető. Célszerű azonban 1-2 havonta a vasraktárak állapotának ellenőrzése.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!