Termékek Menü

Colief laktáz enzim csepp 15ml

Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
7.233 Ft (5.695 Ft + ÁFA)
Cikkszám: 0031004279803
Átlagos értékelés: Nem értékelt
A Colief  csepp segít nagyobb mértékben lebontani a tejcukrot, így támogatva a baba emésztését és a hajfájós, sírós tünetek kialakulásának megelőzését. Klinikai tanulmányok kimutatták, hogy az órákig tartó sírás is jelentősen csökken, ha a babák táplálékát az élet első hónapjaiban Colief  cseppel egészítik ki.
Elérhetőség: Raktáron

Leírás és Paraméterek

A Colief  csepp segíthet Önnek a csecsemőkori hasfájás (kólika) kialakulásának megelőzésében.

A Colief  egy kétségbeesett anya, Maria Buckley, munkájának eredménye, aki megoldást keresett gyermeke Rebecca állandó sírásának megszüntetésére. Mary gyermekorvosuk segítségével próbált megoldást találni lánya állandó sírására. A kezdeti vizsgálatok után felmerült, hogy Rebecca problémáit laktáz enzim hiány.
A csecsemők vagy újszülöttek kólikája gyakran használt fogalom a kisbabák olykor szívszorítóan keserves sírásának magyarázatára. Ezt a jelenséget néha "3 hónapos hasfájásnak" is nevezik. A kólika elnevezés olyan görcsös típusú hasi fájdalmat jelöl, mely hullámokban jelentkezik és múlik el. Őszintén.

Mit jelent a csecsemőkori hasfájás (kólika)? A csecsemőkori hasfájás (kólika) kiváltó okát a mai napig nem lehet pontosan meghatározni. E fogalom jó néhány tünetet rejt. A csecsemőkori hasfájást (kólikát) a puffadással, ill. bélgázokkal hozzuk összefüggésbe. Általában a csecsemő életének első hónapjaiban jelentkezik.

A Colief laktáz enzimet tartalmaz, mely természetesen előforduló enzim szervezetünkben. A laktáz enzim feladata lebontani a különféle táplálékokkal - anyatej, tápszerek, tejtermékek - bekerülő tejcukrot felszívódásra kész állapotba, egyszerű cukrokká.

A születést követő hónapban a csecsemők egy részének laktáz enzim termelése nem elegendő az elfogyasztott tejcukor lebontásához, így emésztetlen tejcukor marad a belekben. Az belekben maradó emésztetlen tejcukor gázképződést, puffadást, hasi fájdalmat - közismert nevén a kólikát - okoz, ami a 4 hónap alatti babáknál hosszú ideig tartó sírás formájában jelenhet meg.

Az állapot neve átmeneti laktáz hiány. 

A cseppeket 3-4 hónapos korig minden etetésnél alkalmazhatjuk, amíg a baba emésztőrendszere képes nem lesz természetes módon elegendő enzim termelésére, a táplálék megfelelő emésztésére.

Bármilyen a baba egészségét érintő kérdésben, kérje gyermekorvosa tanácsát, ne alkalmazzon semmilyen terméket orvosával való egyeztetés nélkül!

Alkalmazás:

Colief  biztonságosan alkalmazható születéstől kezdve. A Colief cseppeket a panaszok fennállása esetén minden etetésnél alkalmazhatja, anyatejes és tápszeres táplálás esetén is.

Akár anyatejbe akár tápszerbe adagolja a Colief cseppeket, mindig hagyja 20 percetkel állni a Coliefes tápszert/ anyatejet  az etetés megkezdése előtt, hogy az megfelelően ki tudja fejteni a hatását! Anyatejes táplálás esetén az enzimes anyatej adását követően rögtön tegye mellre a csecsemőt.

A cseppek közvetlenül a csecsemő szájába nem adagolhatók, mert hatásukat úgy nem tudják kifejteni!

Az éjszakai etetések esetében ki lehet kerülni a várakozást, ha előre elkészíti a tápszer, vagy előre este lefekvéskor beleteszi a Colief-et a lefejt 15 ml anyatejbe.

Ebben az esetben, miután bele tette a Colief-et a tejbe/tápszerbe, tegye hűtőszekrénybe és az éjszakai etetésig ott tárolja.

Anyatejes táplálás  -  4 csepp / táplálás

Fejjen le egy kevés anyatejet (15-20 ml) és tegye sterilizált edénybe

Adjon hozzá 4 csepp Colief-et, majd rázza össze.

Hagyja, hogy a Colief-es anyatejet 20 percet állni.

20 perc elteltével etesse meg a babát a sterilizált műanyag kanállal, pohárból vagy cumisüvegből az enzimes anyatejjel, majd tegye mellre a csecsemőt és szoptassa a megszokott módon.

Tápszeres táplálás  -  4 csepp / táplálás:

A gyártói utasításnak megfelelően készítse el a tápszert.

Adjon a visszahűtött tápszerhez 4 csepp Colief-et.

Rázza össze, majd fél órát hagyja állni.

Megfelelő hőmérsékletre óvatosan visszamelegítve etesse meg vele szokásos módon a csecsemőt.

A maradékot öntse ki!

Kész tápszerek  -  4 csepp / táplálás:

A gyártói utasításnak megfelelően készítse el a tápszert.

Adjon a visszahűtött tápszerhez 4 csepp Colief-et.

Rázza össze, majd fél órát hagyja állni.

Megfelelő hőmérsékletre óvatosan visszamelegítve etesse meg vele szokásos módon a csecsemőt.

A maradékot öntse ki!

Fontos  figyelmeztetés!

A Colief-ben található laktáz enzim magas hőmérsékleten elbomlik. A Colief cseppet mindig anyatejbe vagy tápszerbe adagolva alkalmazza, ne adja közvetlenül a csecsemő szájába.

Az enzim legjobban testhőmérsékletű (kb. 40ºC fokos) tejben dolgozik. Ne adagolja forró vagy hideg tejbe, tápszerbe!

A cseppek adagolása változtatható, először alkalmazza az előírás szerint minden etetésnél, később egy- egy étkezésnél, szükség szerint, vagy az etetésenként alkalmazott cseppek számát megfelezve, az alkalmazás teljes befejezése előtt. Ha a panaszok (sírás, puffadás, hasi fájdalom) megjelenik újra, adagolja a cseppeket újra előírás szerint minden etetésnél.

Minden változás, panasz vagy észrevétel esetén forduljon gyermeke orvosához tanácsért!

A Colief laktáz enzimet tartalmazó csepp speciális - gyógyászati célra szánt - tápszer.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!