Termékek Menü

Bőr, Haj és Köröm

Ekcéma, pikkelysömör, bőr-, köröm- és intim gomba, szemölcs, pattanás, dermatitisz ellenes szerek
Bőrgomba, bakteriális fertőzés
Bőrgomba, bakteriális fertőzés
Az emberi testen, különösen a bőrhajlatokban és a lábujjközökben, gyakran telepszenek meg gombák. A gombás fertőzések megelőzése lenne a cél, de életünk során számos helyen érhet bennünket fertőzés, tehát a kezelésükről sem szabad megfeledkezni.
Herpesz
Herpesz
A herpeszt, vagy más néven ajakherpeszt a HSV-1 vírus okozza és az előfordulása meglehetősen gyakori. Könnyű felismerni, mivel általában piros duzzanat formájában jelenik meg, amelyen hólyagok alakulnak ki az ajkak és a száj körül.
Körömgomba
Körömgomba
A gombás körömfertőzés gyakori, kezelhető betegség, amely akkor jelenik meg, amikor a körömlemezt gomba fertőzi meg. A lábujjkörmöket nagyobb valószínűséggel érinti, mint a kézujj körmöket. A gomba a körmökkel és a bőr külső rétegével táplálkozva növekszik, a körmök és a körmök alatti szövetek károsodását okozva. A körömgomba a köröm fájdalmas és gyakran zavaró elváltozása. A gombás fertőzés a köröm elszíneződését, megvastagodását és lemezes töredezését idézheti elő. Annak is nagy a kockázata, hogy a fertőzés a köröm és a láb egyéb részeire, sőt, akár más egyénekre is átterjed. A gombás köröm nem gyógyul meg magától; tenni kell valamit ellene!
Szemölcs
Szemölcs
A szemölcsök a leggyakrabban előforduló bőrfertőzések közé tartoznak. Szemölcsök fajtái: Közönséges szemölcs Talpi szemölcs Futószemölcs Nemi szervi vírusos szemölcs Lógó szemölcs Uszodaszemölcs Verruca hegyes függöly, kakastarély
Nézet:
Rendezés:

Mi az optimális bőrápolás titka?

Az optimális bőrápolás egyet jelent a személyre szabott gondoskodással. Globális vagy univerzális készítménypaletta nem létezik, vagyis olyan nincsen, hogy mindig, minden rendelkezésre álló termék mindenkinek tökéletes. Ahány ház, annyi szokás - tartja a régi, bölcs mondás, és ez a bőr ideális ápolásában sincsen másként. Zsíros vagy száraz bőrtípussal él együtt? Rendszeresen küzd viszketéssel, bőrhámlással vagy kiütésekkel? Nem ritka a pattanások, aknék megjelenése? Milliónyi forgatókönyv sorolható még fel, s ezek kombinációi sem ritkák. Pontosan ezért nem lehet általános érvényűen egy-egy termékcsaládot ajánlani, hiszen az nevezhető és tekinthető a leghatékonyabb megoldásnak, ami szó szerint testre és ezzel együtt helyzetre szabott.

Persze vannak irányelvek, amik konkrét összetevők nélkül is jól követhetőek. Egyrészt a minőség preferálása mindig kifizetődő stratégia. Az összetevők milyensége, forrási helye, és megmunkáltsága árulkodó a kész készítmény megbízhatóságával kapcsolatosan. Egyáltalán nem mellékes, hogy milyen krémmel keni be a testét, hiszen akár el is zárhatja a pórusait, megakadályozva ezzel az anyagcsere folyamatokat, a lélegzést, salakanyag eltávolítást stb. Pillanatok alatt generálhat nagyobb bajt pusztán azzal, ha nem ideális terméket preferál. Másrészt a bio minősítés a fentiekkel összhangban olyan bizonyítékként szolgálhat a megbízhatóság mellett, amivel érdemes élnie. Harmadrészt egyéni érzékenységeit ildomos felsorakoztatnia. Ha például nem szereti különösebben az illatanyagokkal bőségesen rendelkező termékeket, akkor a legjobb, ha illatmentes alternatívákban gondolkodik. Ugyanígy, ha van olyan aroma, ami testének-lelkének kedves, akkor jó, ha olyan krémet, vagy éppen tusfürdőt keres, ami azzal az illattal dolgozik.