Termékek Menü

Az ínhüvelygyulladás kezelése több fronton is történhet

Az ínhüvelygyulladás kezelése nem olyasvalami, ami várhat, ami ráér. Az a fajta fájdalom, amivel ez az elváltozás együtt jár nehezen tűrhető, ráadásul az ujjak és a kéz funkcionalitása is megromlik, tehát tarthatatlanná válik az állapot. (Tovább olvasáshoz kattints a címre!)

 

Az első és legfontosabb, a felismerés után a pihentetés. Ez bizony kényes kérdés, mert a legtöbben úgy gondolják, ez az, amit képtelenek megtenni. Nem maradhatnak ki a napi teendőkből, a munkát sem tehetik félre. Viszont a helyzet az, hogy végül mégsem kerülhető el a kímélés, mert egészen egyszerűen más módon esélytelen, hogy rendbe jöjjön az érzékenyen érintett terület. Több súlyossági fokozata ismert a gyulladásnak, nem egyszer sínbe kell tenni a kezet ahhoz, hogy az megfelelő pozícióban tudjon pihenni, nyilván ekkor már nem lehet kérdéses az orvosi javallat betartása. A pihenésen túl természetesen egyéb módokon is hozzájárulhat a gyógyuláshoz. A gyulladás csökkentése lényeges feladat, mert a szervezet öngyógyító folyamatai kizárólag úgy motiválhatóak, ha a sejtek, szövetek “pihennek”, azaz nincsenek gyulladásban.

Mindaddig míg a lázas állapot az uralkodó, addig egyrészt a fájdalom enyhítése szinte lehetetlen, másrészt a regeneráció nem indulhat be. A gyulladás mérséklésére különböző technikák ismertek, közöttük a hagyományos borogatás is, ám gyógyászati készítmények segítségével gyorsabban érheti el a kívánt eredményt. A különböző, direkt erre a területre specializált krémek pillanatok alatt felvihetőek és hatásmechanizmusuk mind eredményességükben, mind tempójukban megkérdőjelezhetetlen. Természetesen a gyulladás mértékétől és a helyzet súlyosságától függően tabletta formában is támogathatja testét, ebben az esetben a legjobb választás a fájdalom- és gyulladáscsillapító variációk valamelyikének preferálása.

Az ínhüvelygyulladás kezelése örökös feladat!

Ha egyszer megtapasztalta az ínhüvelygyulladással járó nehézségeket, akkor erre a jövőben is nagy esélye lehet, ezért érdemes a prevencióra nagy hangsúlyt fektetnie: az érintett kezét kímélnie, ha pedig már érzi a kezdeti tüneteket, a fájdalmat, akkor még azelőtt lépni, mielőtt valóban belobbanna a gyulladás.

Tartalomhoz tartozó címkék: gyulladáscsökkentő