Az ibuprofen tartalmú gyógyszerek gyors enyhülést ígérnek

Az ibuprofen tartalmú gyógyszerek hatékonysága a láz, és fájdalomcsillapítás területén ma már nem ismeretlen sem az orvostudomány, sem a páciensek számára. A hatóanyag a nemszteroid gyulladáscsökkentők közé sorolható, mely éppen ezért maradéktalanul alkalmas, különösen gyulladásos eredetű fájdalmak mérséklésére és ezzel együtt az eredményes lázcsillapításra. (Tovább olvasáshoz kattints a címre!)

 

A hatásmechanizmusának lényege, hogy csökkenti azon anyagok képződését a szervezetben, amik egyértelműen a gyulladásos folyamatok fokozódásáért, illetőleg a fájdalomérzet, láz kialakulásáért felelősek. A fentiekből kiderül, hogy gyógyszer és gyógyszer között óriási különbségek lehetnek és sem a test egészsége szempontjából, sem a hatáskifejtés folyamatának oldaláról nézve nem mellékes, hogy milyen típusú készítmény használatát preferálja probléma esetén. A hatóanyagok ismerete azért előnyös stratégia, mert így mindig az adott fájdalomtípusnak megfelelő variáció után nyúlhat, ami vélhetően a legjobb hatékonysággal fogja csökkenteni a fizikai tüneteket.

Az ibuprofen röviden összefoglalva tehát azokat az anyagokat semlegesíti, amik a tünetek kialakulásáért és fokozódásáért okolhatóak. Még pár esztendővel ezelőtt kevéssé számított ismert alternatívának gyógyászati körökben, ám napjainkban méltán elterjedt variáns, ami ráadásul több kiszerelésben is, vény nélkül kapható. Tabletta vagy kapszula formájában is felfedezheti a termékpaletta tagjai között. Az nevezhető jobb választásnak, ami a bevétel szempontjábólakadály mentesebb az ön számára. A felszívódás mindkét esetben gyors és hatékony.

Az ibuprofen tartalmú gyógyszerek adagolása

Lázcsillapításra általában egy, míg fájdalom mérséklésére kettő tabletta elegendő, persze ez a hatóanyag tartalom nagyságától és a tünetek erősségétől függ. A legideálisabb időpont a bevételt illetően az étkezést követő időszak, ilyenkor a gyomor telítettségének köszönhetően a felszívódás nem ütközik akadályokba, s ezzel együtt a gyomor belső hártyafala sem irritálódik. Általában 4-8 órán keresztül számíthat a készítmény pozitív, tüneteket csillapító hatására. 4-6 óránként vehet be újabb adagot úgy, hogy a napi ibuprofen adag ne haladja meg gyermekek esetén (12 év felett) a 600 mg-t, míg felnőtteknél az 1800 mg-t. A fentiek alól kivételt képeznek az ízületi betegséggel élők, akik súlyos vagy akut problémák esetén maximum 2400 mg-t vehetnek magukhoz, de ez az emelt dózis egy-egy napig tartható, rendszeresen semmiképpen sem alkalmazható.