Termékek Menü

Alleopti 20 mg/ml oldatos szemcsepp 1x10ml

Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
1.998 Ft (1.903 Ft + ÁFA)
Cikkszám: 0031004269359
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Az Alleopti® és az Alleopti Komfort® szemcseppek szénanáthához társuló, vagy poratka és egyéb, pl. állati szőrrel szemben kialakuló allergia miatt kivörösödött, vizenyős és duzzadt szem kezelésére alkalmazható
Elérhetőség: Raktáron

Leírás és Paraméterek

Az Alleopti® egy olyan recept nélkül kapható szemcsepp, amely a szembe cseppentve az allergiás kötőhártya-gyulladás kezelésére szolgál, legyen szó akár szezonális, akár egész évben fennálló allergiás reakcióról. A kötőhártya-gyulladás az egyik legelterjedtebb szemészeti betegség, amely számos okra vezethető vissza, de alapvetően fertőzéses (pl. bakteriális, vírusos), illetve nem fertőzéses eredetű (pl. allergiás) formáit különböztetjük meg. Az allergiás kötőhártya-gyulladás tavasszal megjelenő válfaját okozhatja valamilyen szezonális allergén: általában fák, fűfélék és gyomnövények pollenjei; másik változata egész évben tart, valamilyen nem szezonális allergén, pl. penész, poratka vagy állatszőr jelenlétének következtében. Az allergiás szemtünetek ritkán jelentkeznek önmagukban, általában más allergiás reakció is kíséri megjelenésüket, például szénanátha, vagy allergiás bőrtünetek. Ilyenkor a tünetek minél hatékonyabb kezelése érdekében általában helyileg alkalmazható szemcseppet és tabletta formában szedhető antihisztamint (pl. Allegrá®-t vagy Allegra® Fortét) is javasolnak a betegeknek.

Mire és hogyan használjam az Alleopti® és az Alleopti Komfort® szemcseppeket?

A kötőhártya-gyulladás az egyik legelterjedtebb szemészeti betegség, amely számos okra vezethető vissza, de alapvetően fertőzéses (pl. bakteriális, vírusos), illetve nem fertőzéses eredetű (pl. allergiás) formáit különböztetjük meg.

Az allergiás kötőhártya-gyulladás tavasszal megjelenő válfaját okozhatja valamilyen szezonális allergén: általában fák, fűfélék és gyomnövények pollenjei; másik változata egész évben tart, valamilyen nem szezonális allergén, pl. penész, poratka vagy állatszőr jelenlétének következtében.

Az allergiás szemtünetek ritkán jelentkeznek önmagukban, általában más allergiás reakció is kíséri megjelenésüket, például szénanátha, vagy allergiás bőrtünetek. Ilyenkor a tünetek minél hatékonyabb kezelése érdekében általában helyileg alkalmazható szemcseppet és tabletta formában szedhető antihisztamint (pl. Allegrá®-t vagy Allegra® Fortét) is javasolnak a betegeknek.

Az Alleopti® egy olyan recept nélkül kapható szemcsepp, amely a szembe cseppentve az allergiás kötőhártya-gyulladás kezelésére szolgál, legyen szó akár szezonális, akár egész évben fennálló allergiás reakcióról.

A kötőhártya-gyulladás leggyakoribb tünetei a:

 • könnyezés,
 • szemviszketés,
 • kötőhártya-vörösség és
 • szemhéjduzzanat.

A szem allergiás megbetegedésére akkor gondolhat, ha:

 • a fenti tünetekben mindkét szem érintett,
 • az orr váladékos,
 • a látás nem befolyásolt.

Ellenkező esetben nem biztos, hogy szemtünetei hátterében allergiás reakció áll, és célszerű orvoshoz fordulnia.

Az Alleopti® szemcseppet felnőttek és 5 év feletti gyermekek is használhatják.

Bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérjük, olvassa el a betegtájékoztatót, illetve kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.

Hogyan működnek az Alleopti® illetve az Alleopti Komfort® szemcseppek?

Az Alleopti® szemcseppek hatóanyaga a nátrium-kromoglikát, az allergiaellenes gyógyszerek csoportjába tartozik.

A kötőhártya allergiás folyamata lényegében megegyezik a szervezetben máshol fellépő allergiás folyamatokkal (pl. szénanátha). Az allergiás szemtünetek kialakulásakor a szervezetbe jutott allergének kóros immunreakciót váltanak ki: az allergén hatására az immunsejtekből olyan anyagok szabadulnak fel (pl. hisztamin és mások is), melyek hatására a kötőhártya erei kitágulnak, nő a folyadék-kiválasztás, továbbá gyulladásos folyamatok indulnak el a szemben. Így alakul ki a kellemetlen szemviszketés, könnyezés, szemhéjduzzanat és a szem kivörösödése.

Az Alleopti® hatóanyaga gátolja az immunsejtekből a hisztamin és más kémiai anyagok felszabadulását, tehát az allergiás folyamat elejébe avatkozik bele, a folyamat kezdeti lépcsőjének – vagyis a hisztamin és más kémiai anyagok felszabadulásának – gátlásával.

Miért és melyik Alleopti® szemcseppet válasszam?

Az Alleopti® és az Alleopti Komfort® szemcseppek szénanáthához társuló, vagy poratka és egyéb, pl. állati szőrrel szemben kialakuló allergia miatt kivörösödött, vizenyős és duzzadt szem kezelésére alkalmazható.

Amennyiben tehát az allergiás szemtünetek zavaróak, érdemes szemcseppet használni, vagy azzal kiegészíteni a tablettás antihisztamin (pl. Allegra® 120 mg) allergiakezelést.

Általánosságban elmondható, hogy az Alleopti® szemcseppek előnyös tulajdonságaiknak köszönhetően jelentősen javítják az allergiás szemtünetektől szenvedők életminőségét, és ezzel hozzájárulnak ahhoz, hogy teljes életet élhessenek az allergiaszezonban is.

 • Hatékony segítség az allergiás kötőhártya-gyulladás tüneteinek enyhítésére, mint a
  • könnyezés,
  • szemviszketés,
  • kötőhártya-vörösség és
  • szemhéjduzzanat.
 • Akár szezonálisan, akár az allergia szezontól függetlenül jelentkező allergiás szemtünetek esetén is hatásos.
 • Akár tartósan, hosszú távon is használható.*
 • Kellő odafigyeléssel kontaktlencse viselése mellett is alkalmazható.**
 • Nincs érszűkítő hatása, így adása glaukómában (zöldhályog) sem ellenjavallt.
 • Már 5 éves kortól adható

Miben más az Alleopti Komfort® szemcsepp?

Az Alleopti szemcsepp előnyös tulajdonságai mellett, az Alleopti Komfort szemcsepp

 • Tartósítószer-mentes
 • Egyadagos tartályban kapható, vagyis
  • Egyszeri és kényelmesebb alkalmazást biztosít.
  • Nincsenek adagolási problémák!
  • Teljes egészében felhasználható.
  • Higiénikusabb megoldást kínál.

* A tünetek megszűnéséig. 3 hónapnál hosszabb ideig azonban orvosi konzultáció nélkül ne használja.
** Alkalmazása előtt a kontaktlencséket ki kell venni, és legalább 15 percig kell várni, mielőtt visszahelyeznénk.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!