Termékek Menü

A hüvelyflóra és amit érdemes tudni róla

Napjainkban a hüvelyflóra és a róla ismeretes tudás jócskán háttérbe van szorítva. A téma szinte a tabu kategóriába tartozik, miközben roppantul lényeges lenne a köztudat számára, hogy közelebbről is megismerje a flóra működését, funkcióját és fontosságát. (Tovább olvasáshoz kattints a címre!)

 

A bélflóráról is csupán néhány esztendeje hallani többet, ami pedig jóformán az élet alapjaként szolgál, felelve az immunrendszer ideális működésééért. A flóra egyfajta közösségnek tekinthető. Olyan baktériumok alkotják, amik teljesen békésen elélnek egymás mellett, szervezetünket támogatva. Ezek nem betolakodó anyagok, nem kártevők, sokkal inkább olyan segítők, melyek hatékonyan járulnak hozzá a test funkcióinak ideális üzemeléséhez. A hüvely az a terület, ahol roppantul könnyen bejuthatnak a különböző fertőzések. Ez már csak a végbél nyílás közelsége miatt is igaz. Nem véletlen tehát, hogy a szervezet, intelligenciájának és öngyógyító folyamatainak hála olyan közeget hozott létre, mely megsemmisíti az esetleges kártékony, a legkevésbé sem várt és hívott vendégeket. Ez a savas PH gyakorlatilag felzabálja azokat a sejteket, amik nem a flóra egészséges részét képezik. Ez egy nagyon hatékony mechanizmus, mely távol tartja a veszélyes kártevők garmadát. Pontosabban távol próbálná tartani, amennyiben biztosítottak hozzá a feltételek. Viszont ez az esetek nagy százalékában nincsen így. Ahogy betörtek a kozmetikai szférába a különböző törlőkendők és hüvelyápolók, úgy szaporodtak meg a váratlan, hüvelyi megbetegedések. Ez vajon véletlen? A legkevésbé sem. A különböző kemikáliák ugyanis teljesen felboríthatják azt az egyensúlyi közösségi létet, amit a flórát alkotó baktériumok hoznak létre. A PH eltolódik, megváltozik a kémhatás, a segítő, védő funkciót betöltő baktériumok elpusztulnak, s gyakorlatilag szabaddá válik az út azoknak a kártékony betolakodóknak, akik sorban állnak, bebocsájtást nem várva.

A hüvelyflóra épen tartása az egészségmegőrzés alap pillére!

Vagyis a flóra egészségének biztosítása önös érdek, mivel így ténylegesen kizárhatja a betolakodókat és megóvhatja azokat a baktériumokat, melyek pusztán jelenlétükkel egészségét és jó közérzetét szolgálják.

Tartalomhoz tartozó címkék: flóra hüvelyflóra